Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "15 Temmuz'da 100 yıllık bir iç savaşın fitili ateşlenmek üzereyken milletimiz bu sahipliği gösterdi. O yüzden yol yapmak, kanal yapmak, elektrik tesisleri yapmak sizin kahraman duruşunuz karşısında hiçbir şeydir." dedi. 

Kaynak, Türkoğlu Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışına katıldı.

Burada konuşan Kaynak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan hava saldırısında şehit olan Niyazi Ergüven'in Türkoğlu ilçesindeki ailesini ziyaretinde, anne Saadet Ergüven ile aralarında geçen sohbete değindi. Annenin, "Eğer bu darbecileri yakalayıp gereken cezayı vermezseniz çocuğumun kanı size haram olsun. O çocuğumun hesabını Allah indinde verin." dediğini aktaran Kaynak, hükümetin ve bütün AK Parti kadrolarının şimdi bu çalışmayı yaptığını söyledi.

Darbe girişiminde Türkiye'nin çok büyük bir tehlikeyi atlattığını dile getiren Kaynak, tehlikenin önce Allah'ın, sonra da milletin cesareti ve kahramanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basireti, feraseti ve dirayeti, Başbakan Binali Yıldırım'ın sağ duyusu sayesinde atlatıldığını vurguladı.

Milletin 15 Temmuz gecesi hem kendi geleceğine, iradesine hem de seçtiklerine sahip çıktığını belirten Kaynak, şöyle devam etti:

"O yüzden bu tehlikeyi hep beraber atlatabildik. Keşke o zaman yaşayanlar, Kur'an'ı tekrar serbest bırakan, ezanları eskisi gibi Allahuekber diye okutan, Anadolu'nun çiftçisine, garibanına, köylere yol ve su götüren Menderes'e de aynı sahipliği gösterebilselerdi. Keşke o zaman başlayan bu hain alışkanlık, birilerinin darbe yapması, seçilmiş hükümetin, milletin güvenini almış hükümetlerin devrilmesi, hatta idam edilmesi, cezaevlerine tıkılması... O zaman sizin yaptığınız direniş gösterilseydi o anları yaşamayacaktık. 15 Temmuz hain darbe girişimi başarılı olsaydı ben de belki canlı olarak sizin karşısında olamayacaktım. Canlı olsam bile Allah bilir hangi zindanda hangi işkenceye tabi tutulacaktım."

Millete demokrasilerine sahip çıktıları için çok şey borçlu olduklarının altını çizen Kaynak, milletin demokrasiye sahip çıkmakla kalmayıp devletlerinin istiklaline ve istikbaline sahip çıktığına dikkati çekti. 

"15 Temmuz'da 100 yıllık bir iç savaşın fitili ateşlenmek üzereyken milletimiz bu sahipliği gösterdi. O yüzden yol yapmak, kanal yapmak, elektrik tesisleri yapmak sizin kahraman duruşunuz karşısında hiçbir şeydir." diyen Kaynak,  "Bu millet eğer seçtiklerine güvenirse, seçtikleri de onlara layık olursa petrolü olmadan, doğalgazı olmadan, maden yatakları olmadan 230 milyar dolarlık ekonomisini 900 milyar dolara çıkartır. 30 milyar dolarlık ihracatını 150 milyar dolara çıkartır." ifadesini kullandı. 

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un da konuşmasının ardından dualarla belediye binasının açılışı yapıldı.

Açılışın ardından Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal ve Belediye Başkanı Okumuş tarafından Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a ok takımı hediye edildi.