Her yıl farklı kafile gruplarını Çanakkale'ye şehitlerimizi ziyaret etmek için gönderen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, bu defa ilçedeki tüm muhtarları ve 50 başarılı öğrenciyi 'Kahramanlar Diyarından, Şehitler Diyarına' proje kapsamında Çanakkale şehitlerini ziyaret için gönderdi.

Önce mahalle muhtarlarına, daha sonra ise başarılı olan öğrencileri ödüllendirmek amacıyla Kahramanmaraş'tan uçak ile İstanbul Atatürk Havalimanına inildi. Birçoğunun ilk defa uçağa binmenin heyecanını yaşayan öğrenciler kısa bir İstanbul turunun ardından, vatan toprağını işgal etmek isteyen düşmanlara karşı verilen mücadeleye ev sahipliği yapan Çanakkale’yi gezdi ve tarihi yerinde yaşama fırsatı buldu.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Öncelikle 250 bini aşkın şehit verdiğimiz ve Çanakkale geçilmez kılan dedelerimizin hatırasını orada görmeleri açısından bu geziyi önemsiyoruz. Öğrencilerimiz için önemli bir fırsattır. Geçmişte hangi mücadelelerle bugünlere geldiğimizi görmeleri öğrencilerimizin ufkunu daha da açacaktır. Daha önce gönderdiğimiz arkadaşlarımız bu geziyi ve orada gördüklerini halen anlatıyorlar.  Şehitlerimizi ziyaret, özel rehberlerimiz tarafından gerçekleşiyor. Çanakkale bizim için, tüm ülkemiz için çok önem taşımaktadır. Çanakkale ruhu ve bilincinin sadece okuyarak veya sözlü anlatımlarla anlaşılmasının yeterli olmayacağı, o heyecanı ve ruhu yerinde yaşamanın daha doğru olacağı kanaatinden yola çıkarak bu geziyi tertip ettik.
Bizim amacımız, Çanakkale destanın yazıldığı yerleri herkesin görmesi ve o havayı teneffüs etmesidir. Çanakkale’ye uğurladığımız öğrencilerimiz Çanakkale şehitlikleri ve şehrin tarihi yerlerini ziyaret edip, tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan savaşın geçtiği yerleri görme imkanına kavuştular. Özellikle çocuklarımızın erken yaşlarda tarihimizdeki önemli kentleri görmeleri, atalarımızın ve ecdadımızın büyük kahramanlıklarla iz bıraktıkları yerleri görmelerine önem veriyoruz.  Daha öncelerde de İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında birinci olan öğrencilerimizi ve meclis üyelerimizi göndermiştik, bundan sonrada ecdadlarımızı ziyaret devam edecektir” diye konuştu.

Düzenlenen etkinlikle ilgili ilkleri yaşadığını belirten Türkoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Emine Yılmaz, “Sütçü imamın torunları olarak ecdadlarımızı ziyarete geldik. Çanakkale'ye ve İstanbul'a ilk gelişim. Arkadaşlarımda aynı şekilde ilk defa İstanbul’u ve ecdatlarımızın şehitliklerini gördüler, ilk defa uçağa bindiler, feribota bindiler ve hatta deniz görenlerimiz oldu. Bu duyguları bize yaşattığı için Türkoğlu Belediye Başkanı Sn. Osman Okumuş'a teşekkür ediyoruz. Çanakkale gezimiz çok iyi oldu” ifadelerini kullandı.

Anadolu öğrencisi Sema Nur Koç ise konuşmasında, “Osman Okumuş başkanımıza bizlere bu imkanları sağladığı için kendilerine arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Bir çok savaşların yaşandığı bir devrin battığı bu yerlere atalarımızın sayesinde ayak basabiliyoruz. Şu an bizler onların sayesinde buralardayız. Atalarımız o savaşta canlarını vermeselerdi şuan bizler bu topraklara ayak basamayabilirdik.  Tekrardan Osman başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Ali Buldum ise konuşmasında, gezinin önemine dikkat çekerek, "Türkoğlu Belediye Başkanımız Sayın Osman Okumuş'un yaptığı bu program bizleri çok heyecanlandırdı. Türkoğlu'nda bulunan 50 öğrencilerimizi getirdik. Öğrencilerimiz okullarında en iyilerdendi. Bu manevi duyguyu çok rahat iletebileceğimiz öğrencilerdi. Bu gezide çocuklarımız çok heyecanlandılar. Rehberlerimiz de bizlere burada yaşanılan kahramanlıkları çok güzel anlattılar. Alanda yaşanan mücadeleyi sanki yaşamış gibi olduk. Bu organizasyondan dolayı Türkoğlu Belediyemize minnettarız. Tekrar Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş'a çok teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.