2011 yılında Doğaka tarafından desteklenen, İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen  “Türkoğlu İlçesinde Modern Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında Kadıoğluçiftliği köyünde 3 adet ve Aydınkavak köyünde 4 adet olmak üzere toplam 7 adet sera kurulmuştur.

Kurulumu tamamlanan seralarda tam randımanlı olarak üretime geçilmiştir. Projede ürünlerin daha yüksek fiyatla satıldığı erken ilkbahar ve geç sonbahar aylarında piyasaya ürün çıkarmak olan asıl hedefe son bir yıl içerisinde tam randımanlı olarak ulaşılmıştır. Müdürlüğümüz projeyi gerek kurulum aşaması gerekse üretim ve pazarlama aşamasında yakından takip etmiştir. Konu ile ilgili uygun üretim koşulları maliyet analizi, zirai mücadele yöntem ve teknikleri hakkında üreticilerimize düzenli olarak teknik destek sağlamıştır. Üretim periyotların da çiftçilerin sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesi, bilgi ve becerilerinin artırılmasının sağlanmasına yönelik KSÜ. Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Elemanlarının katılımı ile bilgilendirme toplantıları yapmıştır.

Kadıoğluçiftliği köyündeki seralarda müdürlüğümüz teknik elemanlarının katkıları ile erken ilkbaharda ürün elde edebilmek amacıyla Şubat ayı içerisinde domates fidelerinin dikimi yapılmış ve Mayıs ayının ikinci haftasında ilk hasat gerçekleşmiştir. 1 da lık seradan şuana kadar 8.5 ton ürün hasat edilmiş olup hasat devam etmektedir.

Projedeki İlçemiz için rakamsal beklentileri, ortalama 105 Ton üretim artışı ile bu üretimin karşılığı olan 110.000-150.000 TL parasal girdi şeklinde özetlemek mümkündür. Böylece kurulan 7 dekarlık sera ile 7 çiftçi ailesinin yıllık ortalama 55.000-75.000 TL net kar edeceği öngörüsüne İlçe Müdürlüğümüzün çalışmaları ile ulaşılmıştır.

Projemiz Türkoğlu tarımı açısından yaklaşık 320 bin TL lik bütçesi ile önemli bir yatırım olup, projemiz örtüaltı üretimi açısından örnek teşkil etmektedir.