Türkoğlu ilçesi Ceceli Mahallesi Dadaloğlu bölgesinde yapımına başlanan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine bağlı Türkoğlu Meslek Yüksek Okulunun temeli, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve Türkoğlu Avasım Dernek Başkanı Fatih Bozdoğan tarafından atıldı.
Türkoğlu Kaymakam Serdar Kartal konuşmasında, “Bugün burada yüksek okulumuzun temelini atıyoruz,belediyemizle birlikte avasım derneği aracılığı ile en kısa zamanda bitireceğiz 250 iş günü içerisinde meslek yüksek okulumuzu bitirip üniversitemizi teslim edeceğiz.Belediyemizle birlikte yaptığımız bu çalışmanın sonucunda üniversitemizde geri kalan kısmını bitirerek inşallah eylül gibi bizim hizmete açmamız söz konusu olacak.Bu vesile ile burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum inşallah burası faaliyete geçtiğinde burada okuyacak çocuklarımızın hem ilimizin ilçemizin ekonomik hayatına katkıda bulunacaklar hemde sosyal gelişimi hakkında büyük bir önem arz edecekler.İnşallah hayırseverlerimizin katkıları ile el birliği ile tamamlamayı düşünüyoruz şimdiden hayırlı olsun.” ifadesini kullandı.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise konuşmasında, “Meslek Yüksek okulunun temeli öncelikle Türkoğlu’muza hayırlı olsun. İki ay önce Sayın Valimizin makamında Rektör Bey , Sayın Kaymakam Bey ve Avasım Dernek Başkanı olarak protokol yapmıştık.Şu anda temelini atıyoruz. Temel atmak meslek yüksek okulunun bitmesi demek. İnşallah 2016-2017 eğitim öğretim yılında burayı yetiştireceğiz. Şuan öğrencilerimiz Kılılı eski belediye binasında eğitim görmekte. Tabi bir şehrin gelişmesi için üniversiteye ihtiyaç var, üniversite olmadan şehrin tam geliştiği söylenemez.Bunun için bura bittiği takdirde hedefimiz inşallah bine yakın öğrenci, bine yakın öğrenci Türkoğlu'muza geldiği takdirde,Türkoğlu’muzun daha da iyi gelişeceği hem kültürel alanda hem şehircilik alanda daha iyi gelişeceğini düşünüyoruz.Memleketimize Türkoğlu’muza hayırlı olsun diyoruz.” dedi.

Temel atma töreninde son konuşmayı yapan Türkoğlu Avasım Dernek Başkanı Fatih Bozdoğan ise da, “Türkoğlu Avasım Dernek Başkanı olarak daha önce imzalamış olduğumuz protokol ile 250 gün içerisinde bitireceğimizi tahakkuk etmiştik bu protokolümüzde Türkoğlu Kaymakamımız Serdar beye ve Belediye Başkanımız Osman Okumuş'un büyük destekleri ile inşallah bugün temelini atıyoruz 250 iş gününde inşaatını bitireceğiz tahakkuk ettiğimiz iş günü içerisinde teslim edeceğiz.İnşallah rektörlük tarafından da kendileri protokol daki gibi geri kalan işleri bitirerek eğitim öğretime açılır diye düşünüyoruz şimdiden ilçemize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualarla kurban kesilerek okulun temeli atıldı.