Türkoğlu Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ilçedeki tüm kadınların davet edildiği program ve etkinlikler düzenledi.

Türkoğlu Belediye Başkanı'nın eşi Funda Okumuş öncülüğünde ilçedeki çalışan bayan öğretmen, doktor, memur ve görevlilere karanfil dağıtımının ardından, Türkoğlu Dr.Kemal Beyazıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesinde yatan hasta ve refakatçi kadınlara ise hediye takdiminde bulundu.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un eşi Funda Okumuş organizasyonu ile Türkoğlu Nikah sarayında, ilçe ve mahallelerinden gelen yaklaşık bin kişilik kadınlara özel etkinliiğin sunumunu Zekiye Karadeniz Özer yaptı. Kadınlar, bayan sanatçıların şarkıları ile gönüllerince eğlendiler.

Kadınlar gününde,Türkoğlu'nun Şekeroba Mahallesinde dört çocuğu engelli (kas hastalığı) olan Ayşe Yiğit’e yılın kadını ödülü verilirken, yine ilçemizde bulunan kadın girişimci Hidayet Kardaş’a ise yılın iş kadını ödülü verildi. Ayşe Yiğit'in ödülünü Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un eşi Funda Okumuş verirken, Yılın iş kadını seçilen Hifayet Kardaş'ın ödülünü ise Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal'ın eşi İlknur Kartal verdi.

Türkoğlu'nda hizmete açtığı nezih Liva Otel'le tüm dikkatleri üzeirne çeken Hidayet Kardaş yaptığı konuşmada kendisine verilen desteğe teşekkür ederek Türkoğlu'na yatırımlarının devam edeceğini söyledi. 

HABER FOTOĞRAFLARI

Programda konuşma yapan Funda Okumuş; "Öncelikle tüm misafirlerimize burada bulundukları için çok teşekkür ediyorum. Evlatlarımızın yetiştirilmesinde emeği en fazla olan biz kadınlarız. Gelecek nesil, bizlerin elleriyle şekilleniyor,Bizim siyasi çalışmalarımızın içerisinde kadınlarımızın yeri hakikaten çok önde.Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice günleri hep birlikte yaşamak dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Programa eşi ile birlikte katılan ilçe Kaymakamı Serdar Kartal konuşmasında;" ilçemizde Kadınlarımıza yönelik özel çalışmalar yapmaktayız. Özellikle kadınlarımızı daha iyi anlayabilmek için Sn.Osman Okumuş başkanımızla bir kadın akademisi derneği kurduk.Bu dernek sayesinde çok önemli,çok güzel faaliyetlerde bulunduk ve bunlardan bazıları Türkiye’ye örnek olacak nitelikteydi,sadece bununla da kalmadık,değerli Belediye başkanımız tarafından sadece Türkoğlu’nda Kadınların yararlanabileceği yeni bir park açarak bayanların hizmetine sunduk.Bunun yanı sıra Halk Eğitim Merkezimiz tarafından ve İŞKUR tarafından desteklenerek bayanlarımıza hem destekleyici hem de meslek edindirici kurslar vermeye devam ediyoruz.Küreselleşen dünyada ülkemizi en güzel yerlere getirecek olan annelerimizin kadınlar gününü kutluyorum.Bizler hem Belediye olarak hem de kaymakamlık olarak her daim sizlerin yanında olacağız,hiçbir zaman sizleri yalnız bırakmayacağız,emrinizde ve hizmetinizde olacağız" diye konuştu.

Program sonunda Funda Okumuş,etkinlikte bulunan bayan misafirlere,bayanlara özel hediyeler taktim etti.