Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi alt yapı inşaatının temelleri düzenlenen törenle atıldı.

Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, temelleri atılan bölgenin başta ilçe olmak üzere hem Kahramanmaraş hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Taşhan, göreve geldiklerinde asgari ücretli bir kişiyi bile işe yerleştirmekte çektikleri zorlukların ardından il genel meclis üyeleri ile birlikte OSB için kolları sıvadıklarını belirterek, temelleri atılan OSB ile yaşanan işsizlik sorununu bir nebze olsun çözüleceğini ifade etti.

Türkoğlu OSB ve Türkoğlu Lojistik Merkezi'nin faaliyete geçmesiyle önümüzdeki 5 yılda 5 bin istihdama ihtiyaç olcağını dile getiren Taşhan, şunları kaydetti:

"Bu durum gösteriyor ki aile ve çocuklarıyla birlikte şuanda 70 bin olan ilçe nufusumuz 100 binlere dayanacak, bu gerçekten gurur verici ve sevindirici bir olay. Bütün bunlar sizlerin sayesinde oldu Allah bizleri mahçup etmesin. Önümüzdeki dönemde yapılan bu yatırımlar sayesinde Türkoğlu bölgenin cazibe merkezi haline gelecek. Başbakan Erdoğan'ın 'marka iller' söymenine 'marka ilçeler' söylemi oluşturarak katkıda bulanacağız."

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük ise OSB'lerin bölgelerin kalkınmasındaki önemin vurgu yaptı.

Çarpık kentleşmeyi önlemek, tarım arazilerini korumak, çevre sorunlarına ortak çözüm bulmak ve sanayi alanında iş birliği ortamını güçlendirmek bakımından OSB'lerin çok değerli kamu yatırımları olduğunu beliten Karaküçük, "Bu itibarla Türkoğlu OSB bölgenin sürdürülebilir kalkınmayı sağlaması bakımından oldukça stratejik bir konuma sahiptir. Tam kapasiteye geçtiğinde 5 bin kişilik istihdam seviyesine ulaşacak, işsizliğin azalması ve sanayi kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak sosyal dokuyu değiştirecektir" dedi.

Karaküçük, Kahramanmaraş'ın 2023 vizyonunda 10 milyar dolar yatırım yaparak, 10 milyar dolar sanayi cirosu ve 5 milyar dolar ihracat hedefinin ancak bu tür yatırımcılara iyi bir alt yapı oluşturarak mümkün olduğunu ifade etti.

Törene, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Sağlam, Mahir Ünal, Sıtkı Güvenç ve Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Başkan Taşhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Coşkun Doğan, KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, sanayiciler ve diğer ilgililer katıldı.