Türkoğlu ilçesinde polis ve belediye ekipleri, açık hava mahalle düğünlerinde silah ve izinsiz havai fişek kullanımı sonrası yaşanan olayları önlemek amacıyla, "Tetik Çekme Halay Çek" adlı proje hazırladı.

Yaz döneminde özellikle kırsal bölgelerdeki geleneksel mahalle düğünlerinde artış gözleniyor. Çiftlerin dünya evine girdiği özel günler her bölgede farklılık gösterse de çeşitli eğlencelerle kutlanıyor.  Ancak bilinçsizce kullanılan silahlar kimi zaman istenmeyen olayları da beraberinde getiriyor.

Türkoğlu Emniyet Müdürlüğü ve Türkoğlu Belediyesi de düğünlerdeki üzücü olayların önüne geçebilmek amacıyla "Tetik Çekme Halay Çek" projesini hayata geçirdi.

Polis, düğün izni için gelen aile büyüklerine davetiyelerin içerisine konulmak üzere uyarı broşürü ve projenin ismi yazılı çıkartmalar veriyor. Zabıta ekipleri de pankart asarak vatandaşın dikkatini çekiyor. Düğün törenlerine katılan ekipler gelin-damatla halay çekerek vatandaşları, silah kullanmamaları konusunda uyarıyor. 

Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki düğün merasimlerinin yazın arttığını belirtti.

Düğünlerde, eğlencenin yanında herkesi üzen çeşitli hadiselerin meydana geldiğini anımsatan Akkoyun, bunların da ateşli silahlar, patlayıcı ve yanıcı maddelerden kaynaklandığını söyledi.

Hazırlanan projeyle zaman zaman yaralanma ve ölümle sonuçlanan talihsiz olayların önüne geçmeyi amaçladıklarını dile getiren Akkoyun, şunları kaydetti: 

"Düğün davetiyelerinin içerisine konulmak üzere 3 bin broşür bastırdık. Çeşitli noktalara ve düğün alanlarına uyarı afişleri asılıyor. Gelin arabaları da projenin ismi yazılı çıkartmalarla süsleniyor. Tüm bunların yanında polis ve zabıta ekiplerimiz düğünleri tek tek dolaşarak projeyi anlatıyor."

Bu arada, düğün izni için gelen bir aileye projeden bahseden komiser Türker Kuruman, gelin ve damada sürpriz yaptı. Kuruman, düğün hediyesi olarak otomobilini gelin arabası yapılmak üzere süsletti.

Polisin "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunduğu gelin Fatma Topcuoğlu ise uygulamayı desteklediklerini belirterek, düğünlerde silah kullanılmamasını istedi.