Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, yürüme engelli 3 kişiye akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, her ferdin bir engelli adayı olduğunu belirterek, ihtiyaç sahibi vatandaşların engellerini kaldırmanın öncelikli vazifeleri olduğunu söyledi.

Girişimler sonucu Avrupa'dan getirtilen araçları, ilk olarak Nisan ayında dağıtmaya başladıklarını ifade eden Taşhan, şimdiye kadar ilçenin dışında Türkiye'nin bir çok yerinndeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Benimde bir engelli kardeşim var. Engelin ne demek olduğunu iyi bilenlerdenim. Şu anda 3 kardeşimizin engelini kaldırarak onların 'eli ayağı' olmanın mutlluğunu yaşıyoruz. Kardeşlerimiz bu araçlarla artık bir çok işlerini daha kolay halledecek ve ihtiyaçlarını giderebilecek. Onlara bu hizmeti sağlamanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz ."

Engelli Derya Kaplan (36) ise verilen araç ile istediği yere gidebileceğini belirterek "yürüyemediğim için gittiğim yere ellerimi kullaarak gidiyordum yağmur yağdığında hep altında yürümek ve ıslanmayı hayal ediyordum ilk yağmurda bu hayalimi gerçekleştireceğim" dedi

Yaklaşık 44 yıl önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle yürüyemeyen Mehmet Karaköse de aracın kendilerine verilen en önemli hediye olduğunu söyledi.

Andırın ilçesinden gelen ve yıllardır yapadığı gezintiyi yapacağını anlatan Sümeyye İnekçi (36) de yapılan yanlış tedavi sonrası hiç yürüyemediğini ifade ederek, "Normalde hayatım güzeldi yürüyemediğim için çok üzülüyorduum çevremdeki insanlar bana yardımcı oluyordu ama yetmiyordu şimdi dahada rahat edeceğim ve ilk olarak arabama binip gezeceğim" diye konuştu

Konuşmaların ardından 3 engelli hak sahibine araçları teslim edildi.