Türkoğlu ilçesinde, 30 Kasım 2010'da cesedi bulunan 13 yaşındaki Cuma Coşkun'un annesi hakkında Reşit olmayan kendi öz çocuğunu tasarlayarak öldürme iddiasıyla dava açıldı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, şüpheli A.Ç'nin (36) İ.Ö ile aralarında duygusal ilişki bulunduğu aktarıldı. 

Anne A.Ç'nin, İ.Ö ile olan birlikteliğini öğrenmesi üzerine Yeşilyöre beldesi ile Kırmakaya köyü arasındaki Gazeleşiği mevkisine götürdüğü oğlunun kafasına sert ve künt bir cisimle vurmak suretiyle öldürdüğü belirtilen iddianamede, şüphelinin daha sonra oğlunun kaybolduğu yalanını uydurarak eşi Tahsin Coşkun ile Cuma Coşkun'u aramaya başladıkları ve jandarmaya ihbarda bulundukları vurgulandı.

 "Zanlının yaşı küçük oğlunun aradan geçen zamana rağmen öldürülmüş yerde bulunamamasına daha fazla dayanamayarak uydurmuş olduğu plan çerçevesinde 30 Ekim 2011'de ilçeyere giderken oğluna ait kazağı olay mahallinde gördüğünü" söylediği ifade edilen iddianamede, A.Ç'nin, gösterimiyle başlayan soruşturmada çocuğa ait kazak ve kemik parçalarını alarak yola yaklaşık 31 metre uzaklıkta olan yerek bıraktığı ve daha sonra eşini arayarak oğluna ait kazağı ve kemik parçalarını bulduğunu söylediği kaydedildi.

A.Ç'nin, İ.Ö ile birlikte yaşadığı ilişkiyi bilen oğlunun eşine ve çevresine bu bilginin aktarılmasını engellemek amacıyla öldürme eylemini gerçekleştirdiği aktarılan iddianamede, A.Ç'nin "Reşit olmayan kendi öz çocuğunu tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Anne A.Ç'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

- Olay

Cuma Coşkun, Kırmakaya köyünde 21 Ekim 2010'da kaybolmuş, arama çalışmaları sürerken anne A.Ç, 30 Kasım 2010'da ormanlık alanda kırmızı bir kazak bulmuş ve kazağın oğluna ait olabileceğini düşünerek köylülere ve jandarmaya haber vermişti. Jandarma ve köylülerin araması sonucu sarp bir alanda tanınmayacak şekilde bulunan cesedin kaybolan çocuğa ait olduğu belirlenmişti.