Müftülük, Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Belediye ve SYDV personellerinin katılımıyla kurulan Kadın Akademisi, ilçede SYDV aracılığıyla desteklenen kadın girişimcileri ziyaret ederek ihtiyaç ve sıkıntılarını dinledi.

Vakıf Müdür Vekili Mustafa Bozdoğan, akademi üyelerinin kaymakamlık öncülüğüne İlçedeki sorunlu aileleri tespit ettiğini ve onların sosyal yaşamlarından ekonomik durumlarına, çocuk sayılarından eğitim durumlarına kadar her şeyinin detaylı bir şekilde incelendiğini belirtti.

Bozdoğan, yapılan incelemenin ardından aileler için bir yol haritası çıkarıldığını bu kapsamda ise ilçede şu ana kadar 9 kadın girişimcinin akademiden çıkan kararla sermaye verilerek becerikli olduğu alanlarda desteklendiğini söyledi.

Kadın Akademisi kurucu üyelerinden belediye meclis üyesi Hatice Bağcı ise oluşturulan komisyonla, öncelikle kadınların nabzını tuttuklarını ve ilçede yaşam kalitesini artırmanın öncelikli hedeflerini araştırdıklarını ifade etti.

Projelerden sorumlu ziraat mühendisi Özden Akkaya'da kadınların kendilerini iyi yetiştirmesi amacıyla çıktıkları yolda ciddi mesafeler katettiklerini aktardı.

Akkaya, sorunları tespit edilen kadınlarla yaptıkları ikili görüşmeler sonrasında bahçe tarımı, kültür mantarcılığı ve ev tekstili yapmak isteyip ancak ekonomik sıkıntı yaşayan bayanlara kapasiteleri dahilinde proje hazırladıkları kaymakamlığa sundukları 14 projeden 9'unun desteklendiğini ve şu anda aktif olarak çalıştığını ve bu ailelerde daha önceden yaşanmış bir takım sıkıntılara daha az rastlanılmamasının ise sevindirici bir olduğunu sözlerine ekledi.