Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, yapımı devam eden 300 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

Akkoyun  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) "Kız öğrencilere pozitif ayrımcılık" pojesinin hayata geçirilmesiyle 300 kişilik kız yurdunun Türkoğlu ilçesine kazandırıldığını belirtti.

Proje ile kız öğrencilerin eğitimlerinin aksatmalarına neden olan bütün poblemlerin ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini ifade eden Akkoyun, şunları kaydetti:

"Projemiz için SYDV  Genel Müdürlüğümüz tarafından yaklaşık 3 milyon lira kaynak aktarıldı. Belediyemizin de yer tahsisiyle çalışmalarına başladığımız 300 kişilik kız yurdunu ilçemize kazandırdığımız için mutluyuz. İlçe merkezi, çevre belde ve köylerde çocuklarını okutmak isteyen ve kalacak yeri olmadığı için okutamayan aileler bu inşaatın tamamlanmasını büyük bir özlemle bekliyor. İnşallah 2014-2015 yılı eğitim ve öğretim yılına yetişecek ve kız çocuklarını aileler rahatlıkla buraya verebilecek. Kızlarımız okumaya devam edecek."

Ziyarette Belediye Başkanı Mustafa Taşhan da hazır bulundu.