Türkoğlu'nda, "Sağlıklı Yaşam ve Hareket" etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat programı kapsamında, 23 Nisan Sosyal Tesisleri'nde beden eğitimi öğretmenleri Hüseyin Akkaya ve Banu Patalak'ın kontrolünde başlayan yürüyüş tekrar tesis önünde sona erdi.

İlçe Sağlık Müdürü ve Gençlik Hizmetleri ilçe Müdür vekili Fatih Bozdoğan, yürüyüşlerin bundan sonra düzenli olarak devam edeceğini belirterek, günde en az 45 dakika yürümenin sağlığı koruyacağını ifade etti.

Bozdoğan, hareketsiz yaşamın çoğu kronik hastalığın önemli nedenlerden biri  belirterek şunları kaydetti:

"Gelişen teknoloji, zaman zaman insanları istemeden de olsa hareketsiz bir yaşama sürüklüyor. Bu durum ise ileri yıllarda sağlığı olumsuz etkileyebiliyor. Hareketsiz yaşam obeziteyi, obezite şeker hastalığını, şeker hastalığı ise kalp hastalığını tetiklemektedir. Bu nedenle halkımıza bu konuda daha dikkatli olmalarını öneriyor düzenlediğimiz yürüyüş etkinliğine mutlaka katılmalarını istiyoruz"

Yürüyüşe, Kaymakam Serdar Kartal, Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Ziya Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kuyubaşıoğlu, Halk Eğitim Müdürü Aysun Kadifeci, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.