Türkoğlu Kaymakamlığı tarafından 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler dolayısıyla, güvenlik ve alınması gereken tedbiler konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Türkoğlu Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, yerel seçimlerde sahte ikametgah belgesi düzenleyerek seçmen kaydettirme girişiminden uzak durulması gerektiğine dikkat çekildi.

Kaymakam Serdar Kartal, açılış konuşmasında, vatandaşın iradesinin sandığa tam anlamıyla yansıtılması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek,  "İinşallah hiçbir sıkıntı olmadan huzurlu bir şekilde bu süreci anlatırız" dedi.

Kartal, amaçlarının, vatandaşın huzur ve güven içerisinde hiçbir şeyden çekinmeden, hür iradelerini sandığa yansıtmalarını sağlayacak güvenli ortam oluşturmak olduğunu sözlerine ekledi.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim İbrahim Halil Uğurlu ise seçimi gerçekleştiren yargı kuruluşları başta olmak üzere ilçe seçim kurulu görevlilerine destek olunması gerektiğini söyledi.

Toplantıda, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Zİya Çelik ve İlçe Seçim Müdürü Hüseyin Özdemir de birer konuşma yaptı.

Toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kara, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhatarlar katıldı.