Türkoğlu ilçesine bağlı bir belde belediyesi, ücretsiz cenaze hizmetiyle vatandaşların en zor döneminde yanında oluyor.

İlçeye bağlı Beyoğlu belediyesi, cenaze ilanından mezar kazımına, yemek servisinden mezar taşına kadar sunduğu farklı hizmetlerden herhangi bir ücret talep etmiyor. Cenaze hizmetleri için özel bir ekip oluşturan belediyenin bu çalışması belde halkının beğenisini topluyor.

Belediye Başkanı Osman Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölüsüne sahip çıkmayan bir toplumun dirisine de saygı duymayacağını ifade etti.

Milli ve manevi değerlere önem verdiklerini aktaran Okumuş, "Beldedeki tüm mezarlıkların çevre düzenlemesini tamamladık. Daha sonra mezarlıklarda bozuk olan yolları onardık ve kış aylarında yaşanan ulaşım sıkınlarını ortadan kaldırdık. Daha sonra tabiri caizse 'anahtar teslim mezar' projemizi hayata geçirdik. Bu kapsamda cenazeyi evinden alıyoruz ve kefin işlemini yaptıktan sonra define kadar olan bütün hizmeti ücretiz veriyoruz. Ayrıca cenaze evlerine yemek götürüyoruz" dedi.

Okumuş, mezarın kazılması ve daha sonra yapımı olmak üzere birçok hizmetten de herhangi bir ücret talep etmediklerini dile getirdi.

Halkın yüksek maliyetli mezar yaptırma ve cenaze sonrası taziye masrafı sıkıntısını ortadan kaldırdıklarını anlatan Okumuş, şunları kaydetti:

"Vatandaşın hem örf adetini hem de ekonomisini düşünerek mezar taşını da kendimiz üretmeye başladık. Bizden önce vatandaşımız mezarlarını mermerden yaptırıyor, buda yüksek maliyetli oluyordu. Biz de buna çözüm olarak, hem toprağın altına koyulan beton kısmı hemde toprağın üzerinde kalan mezar taşını kendimiz üretmeye başladık. Ülkemizde bu kadar geniş kapsamlı cenaze hizmeti veren belediye olduğunu düşünmüyorum."

Okumuş, cenaze sahiplerinin defin sonrası belediye taziye evlerinde misafir edildiğini, vatandaşların da tüm bu hizmetleri memnuniyetle karşılandığını sözlerine ekledi.