Türkoğlu'nda vatandaşlar kütüphane oluşturulan Murat Çakıroğlu köyündeki kütüphaneye kitap bağışladı.

Türkoğlu Kaymakamlığı tarafından yürütülen  "Her köye bir kütüphane projesi" kapsamında Murat Çakıroğlu köyündeki kütüphaneye, kent merkezinde oturan köylülerce kitap yardımı yapıldı. Vatandaşlar, kendi imkanlarıyla topladıkları yaklaşık 500 kitabı köy camisinde kurulan kütüphaneye teslim etti.

Kaymakam Serdar Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplum her geçen gün okumaktan uzaklaştığı için İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince hazırlanan projeyle her köye bir kütüphane kazandırılmasını amaçladıklarını belirtti.

Köylerde eğitim ve kültür çıtasını yükseltmek ve geleceğin teminatı olan gençlerin faydalanması için talep edilen tüm eserleri vatandaşların ayağına kadar götüreceklerini ifade eden Kartal, bu kapsamda Murat Çakıroğlu köyündeki kütüphaneye vatandaşlarca kitap bağışlandığını kaydetti.

Kartal, oluşturulan kütüphanelere vatandaşın böylesi destek vermesinden dolayı çok duygulandığını belirterek, projeye destek verenlere teşekkür etti.

Camii imamı Lütfi Güneş de vatandaşların kitap bağışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kent merkezinde yaşayan vatandaşlardan Muhammet Kamalak ise Kaymakamlığın başlattığı projeye destek olmak amacıyla topladıkları kitapları teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.