Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçe müftüsü Hacı Bilal Bolat, müftülüğü bünyesindeki görevlilerin kurduğu derneğe atfen “zina çetesi derneği kurdular” yakıştırması ilçede tepkiye yol açmış ve görevlilerce mahkemeye verilmişti. Hâkim karşısına çıkan Müftü Polat Ceza aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Mehmet Görmezin önemle üzerinde durduğu din gönüllüsü söylemlerinin ardından Türkoğlu ilçesinde bu yönde bir dernek kuran din görevlilerine Müftü tarafından yapılan ağır itham mahkemelik oldu ve Müftü Hacı Bilal Polat'ın hâkimin verdiği kararla ceza aldı. Hükmün açıklanan kararında; “ Sanık Hacı Bilal Polat'ın üzerine atılı hakaret şuçu bakımından suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği zaman ve yer dikkate alınarak 5237 sayılı T.c ”˜nın m.125/1 gereğince takdiren üç ay para cezası ile cezalandırılmasına, sanığın 5271 sayılı CMK madde 231/8 gereğince sanığın 5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına” denildi.

Din Gönüllüleri ve görevlileri dernek başkanı Ali Demir hâkim karşısında Müftü tarafından söylenen sözün çok acı olduğu belirtip dava açmıştı. İddiaları hâkim karşısında red eden Müftü Bolat ise böyle bir söz söylemediğini, fakat davaya bakan hâkimin savcılığa bu ağır ithamı duydukları yönünde ifade veren din görevlilerinin dinlenmesi için davayı 22 Nisana ertelemişti. Son duruşmada hâkim kararını verdi ve müftüye cezayı kesti.

Başkan Ali Demir aynı zamanda tazminat davası açacağını da sözlerine ekledi.

GÖREVLİLERİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçe Müftüsü Hacı Bilal Polat'ın uygulamaları yüzünden ilçede görev yapan birçok İmam ın psikolojisinin bozulduğu, tedavi gördükleri kaydedildi. Birçok kez soruşturma geçiren Müftü Polat'ın emekliliği geldiği bunun için görevinde kaldığı ifade ediliyor.