“Tuzak, olsun bizden uzak.” Yazıma önce bu dua ile, bu özlü söz ile başlıyorum.

Güzel, iyi ve hoş da, yazıya böyle dua ve böyle bir söz ile başlaman yerinde bir hareket de, “Tuzakçı Yahudiler” başlığı ne oluyor böyle?” diyenleri duyar gibi oluyorum.
Hemen anlatayım. Geçen gün internet üzerinden Hz. İsa (as) hakkında bir film izledim ve o filmin tesiri altında kalarak hemen “tuzak ve Yahudiler hakkında araştırma yaptım.
Şimdi bu kısa açıklamamdan sonra, “neden Tuzakçı Yahudiler” diye seslenenler var mı bilmiyorum. Çünkü, Hz. İsa (as) ve Yahudiler her ikisi birlikte anıldığında, ilk akla gelen çağrışım “tuzaktır.” Çünkü, Yahudiler, Hz. İsa’ya tuzak kurdular. Bu durum, filmde anlatılıyor ve ayan-beyan gösteriliyor. Gerçi filmde gösterilmesi çok da mühim değil. Önemli olan tarihi gerçeklerdir. Tarihi gerçekleri araştırdığımızda da ayan-beyan açığa çıkıyor ki, Yahudiler, Hz. İsa’ya tuzak kurdular. Ancak, Allah (cc) Yahudilerin tuzaklarını bozdu.
Gelin, bu hususta önce Kur’an-ı Kerim’e kulak verelim. Çünkü en saf ve en yalın hakikat Kur’an-ı Kerim’dedir. "(Yahudiler) tuzak kurdular; Allah da onların tuzaklarını bozdu. Allah, tuzak kuranların hayırlısıdır." (Al-i İmran, 54)
Ayetin öncesinde yani Al-i İmran Suresinin 33. Ayetinden itibaren 53. Ayete kadar tam 21 ayette, Hz. Meryem ile Hz. İsa (as) kıssası anlatılır. Önce, “Allah Âdem'i, Nuh'u, İbrahim ailesi ile İmrân ailesini seçip âlemlere üstün kıldı” şeklinde bir tespit yapılır. İşte Hz. Meryem İmran sülalesindendir. Daha sonra, Hz. Meryem’in doğumu ve Ailesinin bu doğum nedeniyle yaşadıkları duygu ve düşünceler anlatılır. Ardından Hz. İsa (as)nın doğumu ve Hz. Meryem’in yaşadığı duygu ve düşünceler anlatılır. Bunlardan sonra da Hz. İsa’nın İsrailoğullarına Peygamberliğini ilan ve tebliğ vazifesi anlatılır. Tabi, tarih boyunca olduğu gibi Yahudiler Hakkı inkar ettiler ve Hz. İsa’yı kabul etmeyip yalanladılar. Bundan sonra Yahudiler’in Hz. İsa’ya eziyet ve sıkıntıları başlamıştır. Eziyet ve sıkıntılar devam etmiş ve en sonunda çeşitli iftira ve kışkırtmalarla birlikte Hz. İsa (as) hakkında tuzak kurmaya kadar varmıştır. Yahudiler, o tarihlerde Kudüs’ün yöneten Romalıları Hz. İsa (as) aleyhine kışkırtmışlardır. Roma’nın Kudüs Valisi Pilatus’a para ve başka değerli hediyeler vererek, Hz. İsa’yı tutuklattırmaya ve çarmıha gerdirmeye kalkışmışlardır. Evet, “kalkışmışlar” diyorum. Çünkü, bu kalkışma gerçekleşmeyecektir ve Allah’ı yardımı ile Hz. İsa (as) ne Romalılar’a ve ne de Yahudiler’e mağlup olmamıştır. Allah (cc), Yahudiler’in tuzaklarını bozmuş, hatta başlarına geçirmiştir. Romalılar, Hz. İsa zannıyla, havarilerden hain Yehuda’yı tutuklamışlar ve çarmıha germişlerdir. Bu hakikat, Al-i İmran Suresi 54. ayette ayan-beyan ifade edilmektedir. Yahudiler tuzak kurdu, Allah (cc) onların tuzaklarını bozdu. Hz. İsa (as) Rabbimiz (cc) tarafından kendi katına yükseltilmiştir. Bu hakikat de bir sonraki ayette şöyle anlatılır: “Allah buyurmuştu ki: Ey İsa! Seni vefat ettireceğim, seni nezdime yükselteceğim, seni inkâr edenlerden arındıracağım ve sana uyanları kıyamete kadar kâfirlerden üstün kılacağım. Sonra dönüşünüz bana olacak. İşte o zaman ayrılığa düştüğünüz şeyler hakkında aranızda ben hükmedeceğim. (Al-i İmran Suresi, 55)
Yahudiler, Peygamberlerden yalnızca Hz. İsa (as)ya mı tuzak kurdular? Hayır. Yahudiler, birçok Peygamber’e tuzak kurmuştur. Mesela, Hz. Zekeriya’ya tuzak kurmuşlar ve onu saklandığı bir ağacın içinde testere ile kesmişlerdir. Sevgili Peygamber Efendimiz (asm) de Yahudi bir kadın tarafından zehirli et ile zehirlenmiştir.  Yahudiler yalnızca Peygamberlere mi tuzak kurmuşlardır. Hayır. Birçok insan, birçok Hükümdar Yahudilerin tuzağına uğramıştır. Mesela, Fatih Sultan Mehmed de bir Yahudi Doktor tarafından zehirlenmiştir.
Sözü uzatmaya gerek yoktur. Tarihlerden beri Yahudiler tuzak kurmaları ile birlikte anılırlar. Bu nedenle de “Tuzakçı Yahudi” deyimi tam yerini bulmaktadır. Allah (cc) cümlemizi ve cümle masum insanları her türlü tuzaktan ve en başta da Yahudilerin tuzaklarından korusun ve uzak eylesin. Amin.
Şurası da bir gerçektir. Kim, nasıl tuzak kurarsa kursun, masumları ve mazlumları koruyacak olan Allah’tır. Kim, nasıl tuzak kurarsa kursun, tuzakları bozacak olan Allah’tır. Allah (cc) tuzak kuranların başına, kendi kurdukları tuzağı geçirir. Bunun örnekleri tarihte çoktur. Bu örnekler günümüzde de yaşanmaktadır.
“Tuzakçı Yahudiler” deyiminin yanında birde “Yahudi Tuzakları” deyimi vardır. O da Yahudilerin kredi kartı, sigorta, faiz ve benzeri işlerdeki halkı sömürme vasıtalarıdır ki, inşallah başka bir yazımda da “Yahudi Tuzakları”nı anlatırım.

- - - -