Bingöl'ün bir ilçesinde yaşayan ve lisede okuyan 16 yaşındaki Ç. adlı kız çocuğunun geçen hafta 8 aylık hamileolduğunun anlaşılması ile, 30 haneli köyde gençlerin faili olduğu 4 yıllık bir tecavüz skandalı ortaya çıktı. Ç.'nin ifadesine göre, 4 yıl önce, 12 yaşındayken, köyünde çobanlık yaptığı sırada yanına gelen K.T. adlı genç tehdit ederek Ç.'ye tecavüz etti.

12 Mart'ta Karlıova Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan 7 şüpheliden; K.T., ”˜nitelikli cinsel istismar' iddiasıyla tutuklanırken diğer 6'sı ”˜basit cinsel istismar' iddiasıyla adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı. Kararda, “.. tutuklanma nedenlerinin var olması ancak adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yeterli olacağı” takdir edildi.

İddiaya göre K.T.'nin tecavüzleri 2013'ün Ağustos ayına kadar haftada bir açık alanlarda sürdü.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, K.T.'nin tecavüzünden 1-2 yıl sonra ağabeyi B.T., “Sen K. ile birlikte olmuşsun, benimle birlikte olmazsan ailene söylerim”diyerek Ç.'yi istismar etti. Daha sonra da, sırasıyla köyün gençlerinden E.B., N.G., ağabeyi K.G., T.M. ve ağabeyi T.M. de aynı tehdit yöntemiyle Ç.'ye tecavüz etti. Ç., ifadesinde, T.M.'nin “Elimde videon var, internete koyacağım, benimle birlikte olacaksın”diyerek tehdit ettiğini ileri sürdü. Ve tüm sanıklar ”˜tehdit ettiği ve mecbur kaldığı' için bu tecavüzlere itiraz edemediğini söyledi. Ç. , bebeğin babasının K.T. olduğunu ifade etti.

Bu ifade üzerine 7 şüpheli gözaltına alındı. Sanıklardan 19 yaşında olan K.T., Ç. ile 4-5 kez sürtünme şeklinde birlikte olduğunu, Ç.'nin bu gönüllü ilişkiler karşılığında para ya da sigara istediğini iddia etti. K.T., Ç.'nin komşu köyden N.G. ile de birlikte olduğunu ileri sürdü. 22 yaşında olan N.G. ise Ç.'nin bacaklarını okşadığını fakat birlikte olmadığını savundu. Diğer 5 şüpheli ise iddiaları reddetti. 12 Mart'ta Karlıova Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan 7 şüpheliden; K.T., ”˜nitelikli cinsel istismar' iddiasıyla tutuklanırken diğer 6'sı ”˜basit cinsel istismar' iddiasıyla adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı. Kararda, “.. tutuklanma nedenlerinin var olması ancak adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yeterli olacağı” takdir edildi.

Serbest kalan 6 kişi köylelerine geri dönerken, 8 aylık hamile olan Ç. komşu bir ilde devlet tarafından bir eve yerleştirildi.

Şimdi bu 30 haneli köy bir barut fıçısı halinde... Aile kızını kabul etmezken, bir ay sonra doğacak bebeğin akıbeti de meçhul.