Edinilen bilgiye göre, Meral Yapıcı ve Nefise Kıran'ın bulunmasına yönelik çalışma çerçevesinde gözaltına alınan 5 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Gözaltına alınan G.Y. ile polisin daha önce de görüştüğü ancak delil olmadığı için şüpheli hakkında işlem yapılmadığı belirtildi. Ayrıca olaydan sonra şizofren teşhisi konulan şüphelinin, intihar girişiminde bulunduğu ve kendisini takip eden polis tarafından kurtarıldığı öğrenildi.

G.Y'nin emniyette konuşmadığı belirtildi.

Diğer zanlılar B.Ç, S.A, T.E ve U.O'nun verdikleri ifadelerden, kayıp kızlarla en son görüşen kişiler olduğu belirlendi. Zanlılar, sağlık kontrolü için Tekirdağ Devlet Hastanesine, ardından yeniden Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bulunan kemikler İstanbul'a gönderildi

Beyazköy'deki bağ evi ve çevresindeki kazı çalışmalarında bulunan 9 kemik parçasının incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildiği belirtildi. Kemiklerin kaç kişiye ya da kime ait olduğu yapılan incelemelerden sonra tespit edilecek.

Ayrıca, bağ evinde yapılan incelemelerde, henüz kime ait olduğu belirlenemeyen, üzerinde delikler tespit edilen mayo ve bikini parçaları bulundu. Parçaların kime ait olduğu ve üzerindeki deliklerin nasıl oluştuğu inceleniyor.

Şarköy ilçesinde yaşayan Meral Yapıcı (19), 2007 yılında üniversite sınavına girmek için sınavdan birkaç gün önce Tekirdağ'daki akrabalarının evine gitmiş ve sınavdan önce arkadaşı Nefise Kıran (17) ile buluşmuş, iki genç kızdan bir daha haber alınamamıştı.

Olaya ilişkin çalışma başlatan Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kızların öldürülmüş olabileceği düşüncesiyle soruşturmayı derinleştirmiş ve yaptığı çalışma sonucunda kızların en son Tekirdağ'ın Beyazköy mevkisinde, deniz kenarındaki bir bağ evine gittikleri bilgisine ulaşmıştı.

Meral Yapıcı'nın dedesine ait Beyazköy'deki bağ evi ve denizdeki beton iskele etrafında arama ve kazı çalışması yapan polis, kayıp kızlara ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulmuştu.

Yapılan inceleme sonucunda, bulunan bir çene kemiğinin kayıp kızlardan Nefise Kıran'a ait olduğu belirlenmiş, olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınmıştı.