Kahramanmaraş'ta elleri ve ayakları bağlı ölü bulunan kişiyi öldürdükleri öne sürülen Suriye uyruklu iki genç, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, 73 yaşındaki Lütfi Taşgetiren'in, 2,5 ay önce Şehit Evliya Mahallesi Şehit Muallim Hayrullah Caddesi'ndeki evinde ölü bulunması üzerine soruşturma başlattı.

Yaklaşık 200 kişiyle görüşen ekipler, Taşgetiren'in evine Suriyeli iki gencin girip çıktığını saptadı. Polis, çevredeki güvenlik kameralarından eşkalleri belirlenen zanlıların Suriye uyruklu Y.H. (21) ve Y.A. (22) olduğu, bu kişilerin il merkezindeki çadırkentte kaldıklarını tespit etti.

Ekipler, çadırkente yapılan operasyonla zanlıları yakaladı.

Gözaltına alınan zanlıların ifadelerinde, "bir çay bahçesinde tanıştıkları Taşgetiren ile birkaç kez sohbet edip arkadaş olduklarını, yalnız yaşadığını öğrendikleri yaşlı adamı ziyaret için geldikleri evde havluyla boğup öldürdüklerini ve yaklaşık 800 lirasını çaldıklarını" söyledikleri öğrenildi.

Taşgetiren, kendisinden haber alamayan akrabalarının 19 Mayıs'ta polise haber vermesi üzerine evinde elleri ve ayakları bağlı halde ölü bulunmuştu.