Tekirdağ'ın Şarköy'de ilçesinde oturan Meral Yapıcı, 6 yıl önce üniversiteye giriş sınavı için Tekirdağ kent merkezinde oturan anneannesinin yanına geldi. Meral Yapıcı, 14 Haziran 2007 tarihinde sınavdan 3 gün önce kız arkadaşı Nefise Kıran ile buluşup eğlenmeye gitti. Kızlar eve dönmeyince aileleri durumu polise bildirdi. Yapılan tüm aramalara rağmen Yapıcı ve Kıran'dan haber alınamadı ve bir süre sona da soruşturma dosyası rafa kaldırıldı.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, arşiv dosyaları tekrar incelemeye aldı ve kayıp kızların dosyasını yeniden açtı. Polis, kayıp kızların ailelerinin yeniden ifadelerini aldı. Kızların kullandığı cep telefonu numaralarından son sinyalin 14 Haziran 2007 günü Tekirdağ Beyazköy mevkiinden geldiği tespit edildi.

Evde kan izleri
Bunun üzerine ekipler, sinyalin en son geldiği yerde Meral Yapıcı'nın dedesine ait bir bağ evi olduğunu belirledi. Ekipler, evde yaptıkları incelemede duvarda silinmiş kan izleri buldu. Bağ evinin yakınında bulunan kullanılmayan iskelede iş makineleri ve dalgıç yardımıyla kazı başlatıldı. Kazıda kemik parçaları bulundu ve yapılan DNA eşleştirmesinde kemiklerin kayıp olan Yapıcı ile Kıran'a ait olduğu belirlendi.
Polis ekipleri, kızların bağ evinde öldürüldükten sonra iskeleye gömüldüğü ihtimali üzerinde duruyor. Ekipler, iskelede kazı çalışmalarına devam ederken, katil ya da katilleri belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.


Umudumu yitirmedim

Kızına ait kemik parçalarının bulunduğu yere gelen Metin Yapıcı, “Kızım evden ayrıldı ve kız arkadaşıyla birlikte ortadan kayboldu. Kızımı bulmak için tüm yetkili mercilere başvurduk ama bir sonuç alamadık. Şu anda polis ekipleri babama ait evde arama yapıyor. Çene kemiği bulundu. Ama ben hâlâ umudumu yitirmedim. Kızım belki yaşıyor” dedi.