Almanya’da 15 yaş altı 1,6 milyon çocuk hayatını Hartz IV yardımı ile sürdürüyor. İş Ajansı’nın Bremen İş Piyasası Araştırma Enstitüsü’ne yaptırdığı araştırma ile ortaya çıkan gerçek özellikle bazı illerde alarm sinyalleri çalmasına sebep oldu.

Geçen sene ile kıyaslandığında 13 bin çocuğun bu yıl kategoriye dahil olduğu görülüyor. Toplam rakamın 445 bini ise Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nden olduğu raporlara yansıdı. Her beş çocuktan ve her beş gençten birinin Hartz IV yardımına muhtaç olduğu vurgulandı.

KRV’de bu olumsuz ekonomik durumdan etkilenen şehirlerin isimleri de açıklandı. Buna göre Essen şehri yüzde 32,4 ile en çok Hartz IV’ye muhtaç olan çocukların yaşadığı şehirlerin başında geliyor. Ruhr Havzası genel olarak ön sıralarda yerini alırken eyalet genelinde şehirlerarasında uçurum olması da gözlerden kaçmadı. Araştırma sonucuna göre KRV bu konuda Thüringen, Saksonya ve Brandenburg’dan daha kötü durumda. Sosyal konular uzmanları acil tedbirler alınmasını istiyorlar. Özelliklede siyasileri göreve çağıran uzmanlar durumun daha da kötüye gidebileceği ve bununda feci sonuçlarının olabileceği uyarısında bulunuyorlar.

Paritaetische derneği fakir aile çocuklarının bu girdaptan çıkabilmeleri için eğitimde önlerinin açılması gerektiğine işaret ederek eğitim sisteminin buna müsait olmadığını vurguladı.