Olay, saat 18.00 sıralarında Ankara Beysukent Angora Evleri civarında meydana geldi. İddiaya göre bir eve hırsızlık amacıyla giren 3 kişi, fark edilince kaçmaya başladı. Kaçan şahıslar ile olay yerine gelen polis ekipleri arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışma sonrası şahıslardan 2'si yakalanırken, biri karanlıktan faydalanarak kaçtı. 
Kaçan zanlıyı yakalamak için bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi, bölge ablukaya alındı. Ekipler, karanlık sokaklarda didik didik kaçan şahsı aradı. Bir süre sonra yeri tespit edilen şahısla polis arasında tekrar silahlı çatışma yaşandı. Çatışmada isminin Metin olduğu öğrenilen şahıs öldürülürken, bölgeye olay yeri inceleme ekipleri çağrıldı.

Gelen ekipler, çatışma bölgesini ve olay yerinde bulunan boş kovanları inceledi. Savcının incelemesinin ardından şahsın cesedi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. 

Polis, bölgeyi trafiğe kapatırken oluşan trafikten CHP Milletvekili Sinan Aygün de nasibini aldı. Evine giderken trafiğe takılan Aygün, aracından inip polislerin yanına geldi. Sinan Aygün, konuyla ilgili bilgi aldıktan sonra aracına binip tekrar olay yerinden ayrıldı. 

Polis konuyla ilgili soruşturma başlattı.