Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Ankara'daki askeri servis konvoyuna yönelik saldırı sonrası kınama ve taziye mesajı yayımladı. 
Savaş, yaptığı yazılı açıklamada, terörün çirkin yüzünün bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti. 

Terör saldırısını gerçekleştirenleri ve terörün her türlüsünü şiddetle kınadığını belirten Savaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Bu hain saldırıyı gerçekleştirenler ve bunu destekleyenler bilsinler ki milletimiz teröre en güzel cevabı yine birlik içinde kalarak verecektir. Zor zamanlarda dayanışma içinde, birlik ve beraberlik içinde olan milletimiz bu süreçte de terörle sonuna kadar mücadele edecektir. Bu hain saldırı sonucunda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ise terörün nereden ve kimden gelirse gelsin, ülkeyi ve dünyayı saran veba olduğunu kaydetti.

Ülkede yaşanan terör saldırılarının küçükten büyüğe her ferdi derinden etkileyip belirsiz bir endişeye sürüklediğini ifade eden Yaman, "Masum insanlarımızın, yitirdiğimiz canların arkasından akıttığımız gözyaşlarının rengi aynıdır" sözlerini kullandı.

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, yaptığı yazılı açıklamada, terörü lanetlediğini aktardı.

Yüzyıllardır barışın ve kardeşliğin beşiği olan ülkede kan ve göz yaşına yer olmadığını ifade eden Güzelmansur, "Bütün yetkili siyasiler, bu hassas dönemde üstlerine düşenden daha fazlasını yapmalıdır. Barışı ve kardeşliği hakim kılmak halkımızın can güvenliğini sağlamak huzuru temin etmek hepimizin görevidir. Bizler üstümüze düşenin fazlasını yapmaya hazırız" ifadelerine yer verdi.

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe de yaptığı açıklamada, terör eliyle Türkiye’de bir korku imparatorluğu oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayarak, milletin sahip olduğu basiret ve ferasetle buna izin verilmeyeceğini söyledi.

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Adana Barosu Başkanı Gazi Mengücek Çıtırık, Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ve Osmaniye Barosu Başkanı Dilem Aksoy da ortak bir bildirge yayınlayarak saldırıyı kınadı.

Türkiye Cumhuriyeti topraklarında, her ne görüşten olursa olsun terör odaklarının ya da çetelerinin, terör estirmek ve mesaj verme gibi bir hadlerinin olmadığı bildirilen açıklamada, "Bizler her defasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesinden ayrılınmaması gerektiğini ısrarla söyledik. Yineliyoruz, yurtta sulh, cihanda sulh… Ayrıca ekliyoruz, hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, o da bütün vatandır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, gerçekleştirilen "hain, alçak, onursuz" terörist saldırıyı, terörden beslenenler, her türlü terör şiddetle kınanıp hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına da sabır dilekleri iletildi.

Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Basın Sözcüsü Sedat Bilgin de hain saldırıyı lanetledi. 

Ülkenin milli birlik ve bütünlüğünü bozmak, milletin huzur ve güven içinde yaşamasına engel olmak gibi kirli emelleri olanların hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağına dikkati çeken Bilgin, saldırıda hayatını kaybeden şehitlere rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Türk Hava Kurumu (THK) Antakya Şubesi Başkanı Ahmet Şenkule de yayımladığı mesajında saldırıyı kınayarak THK ailesi olarak milletle dayanışma içerisinde şehitlerin yasını tuttuklarını kaydetti.

Memur-Sen Hatay İl Temsilcisi Hasan Urhan da yaptığı yazılı açıklamayla saldırıları kınadı.

- Konserler iptal edildi

Öte yandan, Hatay Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Korosu'nun Hatay Kültür Merkezi’nde seslendireceği Türk Sanat Müziği Konseri’nin ve Dörtyol Belediyesi Musiki Derneği tarafından gerçekleştirilecek halk konserinin terör saldırısı nedeniyle ertelendiği duyuruldu.

Öte yandan Hatay'ın Dörtyol ilçesinde belediye, cadde ve sokakları Türk bayrakları ile süsledi.