Kartal’da kaybolduktan sonra Tuzla’da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük’ün ölümüne ilişkin gözaltına alınan servis şoförü Ersin Kaşıkçı ve anne Türkan Karakütük öğleden sonra Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Şüpheliler nöbetçi savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkeme Ersin Kaşıkçı’nın "Kasten öldürme" suçundan tutuklanmasına, anne Türkan Karakütük’ün ise serbest bırakılmasına karar verdi. Anne Karakütük’ün hakkında tutuklanmayı gerektirir yeterli delil olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldığı öğrenildi.
MALTEPE CEZAEVİ’NE GÖTÜRÜLDÜ

Beratcan’ın katil zanlısı Ersin Kaşıkçı tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderildi. Türkan Karakütük de polis aracıyla adliyeden çıkarıldı.

9 MART'TA KAYBOLMUŞTU

Kartal'da ilkokul öğrencisi Beratcan Karakütük'ün 9 Mart'ta okuldan  çıktıktan sonra eve dönmemesi üzerine, ailesi polise kayıp müracaatında bulunmuş  ve arama çalışması başlatılmıştı. Beratcan'ın cesedi, 23 Mart'ta Tuzla  Tepeören'deki ormanlık alanda bulunmuştu.

Beratcan'ın ölümüne ilişkin aranan servis şoförü E.K, dün  Gaziosmanpaşa'da düzenlenen operasyonda yakalanmıştı. Servis şoförünün  emniyetteki ifadeleri doğrultusunda, Beratcan'ın annesi T.K. de gözaltına  alınmıştı.

ANNENİN İKİ AYRI KİŞİYLE DAHA İLİŞKİ YAŞADIĞI TESPİT EDİLDİ

Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük'ün daha önce aynı işyerinde çalıştığı Ersin Kaşıkcı, ile ilişkisi olduğu belirlendi. Habertürk'ün haberine göre; annenin 2 ayrı kişiyle daha ilişki yaşadığı tespit edildi. Polis, isimleri açıklanmayan 2 kişi ile birlikte Ersin Kaşıkcı'yı gözaltına aldı.

3 şüpheli de ifadelerinin ardından 'delil yetersizliği' gerekçesiyle serbest bırakıldı. Ancak anne ile arasında çok sayıda telefon görüşmesi bulunan Ersin Kaşıkcı, bir numaralı şüpheli oldu.

Dün gözaltına alınan Ersin Kaşıkcı'nın'nın polisteki anlatımları kan dondurdu.


İLİŞKİYİ KİMSEYE ANLATMASIN DİYE ÖLDÜRMÜŞ

Şüpheli, ifadesinde cinayeti nasıl ve neden gerçekleştirdiğini anlattı. Kaşıkcı, Beratcan'ın annesiyle ilişkisi olduğunu iddia etti. Beratcan'ın bu ilişkiyi fark etmesi üzerine kimseye söylememesi için Beratcan'ı öldürdüğünü söyledi. Şüphelinin, Beratcan'ı okul çıkışında aldıktan sonra servisin içerisinde ağzını bantladığı ve saatlerce çocuğu bu halde gezdirdiği ortaya çıktı.

ANNE, OĞLUNUN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ BİLİYORDU

Araçta personel taşınırken de Beratcan'ın ağzı bantlı şekilde minibüste olduğunu söyleyen zanlının iddiasına göre anne, oğlunun öldürüldüğünü biliyordu.

"SUDA BOĞDUM"

Zanlı ifadesinde şunları söyledi; "Yolcuları bıraktıktan sonra Tuzla'ya gittim. Beratcan'ı stepnenin üzerine yatırdım. Nefes alamadığı için bilinci kaybolmuştu. Bacakları hareket ediyordu. Yaklaşık 15 dakika suda boğdum, ardından cesedini aynı yere attım.


BİZİ BİRLİKTE OLURKEN GÖRMÜŞ

Türkan’la aramızda 6 yıldır ilişki vardı. Oğlu Beratcan, bizi birlikte olurken görmüş. ‘Babama söyleyeceğim’ diyerek Türkan’ı tehdit etmiş. Daha sonra annesine şantaj yaparak isteklerde bulunmuş. Taleplerinin sonu gelmeyince, Türkan bana, ‘Artık yaşantımı değiştirmek istiyorum. Onu ortadan kaldır’ diyerek yardım istedi."

ANNENİN İFADESİ; AYRILDIĞIM İÇİN BENDEN İNTİKAM ALDI

Türkan Karakütük ise, "Benim Ersin’le 6 yıldır ilişkim vardı. Kocam bundan şüpheleniyordu. Ama asla çocuklarımın haberi yoktu. Ben Ersin’le konuştum, onunla ayrılmak istedim. Olay günü saat 10.00'da artık ilişkinin bittiğini söyledim. Bana bunun acısını yaşatacağını söyledi. Sanırım, ayrıldığım için benden intikam almak için bunu yapıyor. Zaten evladımı alarak bana büyük acı yaşattı" dedi.