Bursa'da, ormanlık alanda cesedi bulunan iki kişiyi silahla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.
Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık İsa Durak, öldürülen Sinan Yalçınkaya'nın cinayetten hükümlü kardeşi Deniz Yalçınkaya, Erhan Özalp'in yakınları ve sanık ile müşteki avukatları katıldı.

Erhan Özalp ile Sinan Yalçınkaya'yı pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan İsa Durak, savunmasında, maktullerle bir tanıdıkları vasıtasıyla tanıştığını, zaman içinde arkadaşlıklarının ilerlediğini ancak alacak verecek meselesi yüzünden aralarında tartışma çıktığını söyledi.

Durak, olay günü Sinan'ın kendisini bir kahvehaneye çağırdığını, burada paranın gece saatlerinde geleceğini söyleyip, kendisiyle Orhaneli yolunda buluşmasını istediğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Yol bozuk olduğu için virajlı bölüme aracı park ettim, indiğimde Erhan Özalp'in elinde silah vardı. Bana doğru doğrultunca, 'Ne yapıyorsun? Biz ağabey kardeşiz neden ateş ediyorsun?' dedim. Ben araca doğru koşunca bir el ateş etti. Erhan ise 'Bedeller ödendi. Alacağız ama vermeyeceğiz' dedi. Kendi aracımdaki koltuğun altındaki pompalı tüfeği aldım, ateş ettim. Sinan'a, 'Erhan'ın elinden silahı al ateş etmeyeceğim' dedim. O sıra Erhan, bir el ateş daha etti. Ben de 1-2 el ateş ettim. Sinan'a ateş etme kastım yoktu, ikisi birden yere düştü. Bu durumu görünce şoka girdim. Erhan'ın olay yerindeki silahını da aldım."

- Başkasının kimliğini kullanmış

Önce teslim olmak istediğini ancak Sinan ve Erhan'ın ailelerinin kendisine zarar vermelerinden korktuğunu ifade eden Durak, olay yerinden kaçtıktan sonra birkaç evde kaldığını anlattı.

Daha sonra Y.V'nin evine gittim ve ona tüfeği bıraktım. "O da bana çok benzediği için nüfus cüzdanını verdi. Saçlarımı da nüfus cüzdanındaki fotoğrafa göre kesti. Gemlik'te iki tabancayı birine 750 lira karşılığında sattım. Daha sonra Kahramanmaraş'taki asker arkadaşımın yanına gittim. Bir süre kaldıktan sonra yakalandım." ifadelerini kullandı.

Olayda hayatını kaybeden Sinan Yalçınkaya ve Erhan Özalp'in yakınları ise sanığın doğruyu söylemediğini belirterek, şikayetçi olduklarını belirtti.

Mahkeme başkanı, bazı tanıkların davaya zorla getirilmesine, eksik evrakların giderilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Olay

Bursa'da 9 Mart'ta bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, merkez Osmangazi ilçesi Gökçeören Villaları yakınındaki ormanlık alanda iki ceset bulmuş, silahla vurularak öldürüldükleri belirlenen bu kişilerin, Erhan Özalp ve Sinan Yalçınkaya olduğu tespit edilmişti.

Soruşturmayı derinleştiren güvenlik güçleri, Sinan Yalçınkaya'nın kardeşi Deniz Yalçınkaya'nın geçen yıl eylül ayında merkez Yıldırım ve Kestel ilçelerinde birer gün arayla Serhat Erkibaş ile Aşkın Kızılkaya'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklandığını belirlemişti.

Deniz Yalçınkaya'nın yargılandığı davanın görüldüğü Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma sırasında, ağabeyi ve Erhan Özalp'in öldürüldüğü haberi gelmişti.

Emniyet yetkililerinin çalışması sonucu cinayetleri işlediği tespit edilen İsa Durak, Kahramanmaraş'ta yakalanmıştı.