Bursa İznik Gölü'ne düşen 3 kişi boğulmaktan son anda kurtuldu. Dalganın da etkisiyle şahıslardan biri vatandaşlar tarafından kurtarılırken, ikisi ise kendi imkanlarıyla yüzerek kıyıya ulaşmayı başardı.

İznik ilçesi Kayıkhane tesislerinin 50 metre ilerisinde gölde 3 şahıs sportif amaçlı olarak yelkenli tekne ile açıldı. Bir süre sonra teknenin suya batması sonucu şahıslar göle düştü. Dalgaların da etkisiyle boğulma tehlikesi geçiren şahıslar son anda kurtuldu.

Dün öğleden sonra gerçekleşen olayla ilgili ihbar üzerine İznik ilçe Jandarma Komutanlığı emrindeki Jandarma Asayiş Bot Tim Komutanlığı ekipbi, olay yerine intikal etti. Kıyıdan olayı gören vatandaşlar tarafından A.O.S. isimli şahsın gölün kıyısına çıkarıldığı, göle düşen Y.K. ve S.A.’nın ise kendi imkânlarıyla kıyıya çıktıkları belirtildi. A.O.S. isimli şahıs 112 Acil ambulansı ile İznik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yapılan muayenenin ardından hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilerek taburcu edildi.

Rüzgârın etkisiyle gölün 300 metre kadar açıklarına sürüklenen yelkenli ise Jandarma Asayiş Bot Tim Komutanlığı tarafından kıyıya çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.