Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde yaşayan 3 çocuk babası Metin Büyükşen ve eşi Nejla Büyükşen 3 Eylül 2018 günü kar maskeli saldırgan tarafından evlerinde vurularak öldürüldü.

Çiftin kızları Fatma Büşra ise saldırgandan ölü taklidi yaparak kurtuldu. Çiftin doktor oğulları Osman Büyükşen'in Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkıp, konunun tekrar gündeme gelmesi üzerine jandarma bünyesinde özel ekip kuruldu. Çalışmalar sonrası yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden Esra Taş, sevgilisi Abdullah Başdemir (46) ile onlara yardım ettikleri öğrenilen Zekeriya Okşen, kuzeni Mustafa Okşen ile Afgan uyruklu Abdulhamid Uzbek gözaltına alındı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Metin ve Necla Büyükşen cinayeti

ÖN OTOPSİ RAPORU: KALP KRİZİ

Konya E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Mustafa Okşen henüz belirlenemeyen nedenle fenalaştı. Cezaevi doktorunun müdahalesinin ardından Okşen, ambulansla Konya Şehir Hastanesine kaldırıldı. Burada da yaklaşık bir saat müdahale edilen Okşen yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Okşen'in ölüm nedenine ilişkin bilgileri CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ aktardı. Uludağ, ön otopsi raporunda Okşen'in kalp krizinden hayatını kaybettiğinin belirtildiğini söyledi.

CNN Türk yayınında Türkiye'nin konuştuğu cinayeti anlatan Nihat Uludağ, "Necla ve Metin Büyükşen çifti Konya'nın İsmil köyünde yaşayan emekli bir çift. 3 Eylül 2018 günü evlerinde oldukları sırada maskeli elinde pompalı silah olan bir katil içeri giriyor, çifti orada öldürüyor. Katil evin küçük kızı Kübra Büyükşen'i de öldürmek istiyor ancak silah tutukluluk yapıyor. Katil Kübra'ya dipçikle vuruyor. Kübra olaydan ölmüş numarası yaparak kurtuluyor ve olayı jandarmaya anlatıyor. Bu olay toplumun belleğinde derin izler bıraktı. Olay 3 yıldır çözülemiyordu. Özel bir ekip oluşturuldu ve tekrar araştırılmaya başlandı. Ve yapılan çalışmada cinayetin aile içi bir nedenden kaynaklanmadığı, başka bir nedenle işlendiği sonucuna ulaşılıyor." dedi.

Metin ve Necla Büyükşen cinayeti

KİRALIK KATİL ARAYIŞI 

Uludağ, "Esra Taş isimli bir kadın var. Bu öldürülen Büyükşen ailesinin hemen 500 metre yakınındaki bir ailenin çocuğuyla kaçıyor. O aile de diyor ki gelin biz sizi evlendirelim... Esra Taş ve Hüseyin K. geliyor ama aile evlenmelerine izin vermiyor. Bunun üzerine Esra Taş'ta bir travma oluşuyor. Aileye zarar vermek istiyor ve arayışlara giriyor. O arada Abdullah Başdemir denilen bir kişiyle tanışıyor, ona bu durumu anlatıyor. Abdullah Başdemir de bir kiralık katil ayarlıyor. Peki olay neden yanlış oluyor. Kiralık katil neden yanlış eve gidiyor?" ifadelerini kullandı.

Metin ve Necla Büyükşen cinayeti

Cezaevinde Mustafa Okşen'in ölümüyle ilgili bilgi veren Uludağ, "Mustafa Okşen cezaevinde tutuklu olarak yargılanırken hayatını kaybetti. Otopsi raporlarında kalp krizinden öldüğü tespit edildi. İşte buradaki muamma şurada başlıyor. Olay çözülmeye başladıktan sonra Mustafa Okşen de gözaltına alınanlar ve tutuklananlar arasında. Peki Mustafa Okşen neden gözaltına alınıyor? İşte buradaki nokta çok önemli... Mustafa Okşen, İsmil köyünde yaşayan bir kişi. Esra Taş, o köyde yaşadığını bildiği için eski sevilisi Hüseyin K.'yı bu adam vasıtasıyla takip ettiriyor. Olay günü saat 17.00 sıralarında Mustafa Okşen ile Esra Taş Konya'da biraraya geliyor. Esra Taş 'Aile evde mi, bana bilgi vermelisin. Anne evde mi' diye soruyor. Mustafa Okşen, 'Benim eve girmem zor olur, bir akrabam var. Ona kontrol ettireyim' diyor. Ve kontrol ettiriyor." dedi.

Metin ve Necla Büyükşen cinayeti

SIR ADLİ TIP RAPORUYLA ÇÖZÜLECEK 

Mustafa Okşen'in cinayete yardım ve yataklıktan tutuklandığını söyleyen Uludağ, "Okşen cezaevindeyken kalp krizi geçiyor. Ön otopsi raporlarında kalp krizinden hayatını kaybettiği yazıyor. Kalp krizini neden geçirdiği, dış bir etkenin olup olmadığı adli tıp raporunda ortaya çıkacaktır." şeklinde konuştu.