Alınan bilgiye göre, cinayetin ardından İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan Ökkeş Ş'nin eşi Yurdagül Ş'nin, aralarında gönül ilişkisi bulunduğu iddia edilen Mustafa T, Orhan G. ve Ali A'nın jandarmadaki sorguları tamamlandı.  
Şüpheliler, alınan geniş güvenlik önlemleri altında zırhlı araçla adliyeye sevk edildi.

Bu arada jandarmadaki ifadeleri alınan şüphelilerden Ökkeş Ş'nin uzaktan akrabası da olduğu öne sürülen Mustafa T'nin, cinayeti kendisinin işlediğini itiraf ettiği öğrenildi. 

İddialara göre, Yurdagül Ş'nin Mustafa T. ile gönül ilişkisi olduğu ve kaçırıldığı gün bu durumu öğrenen Ökkeş Ş'nin eşiyle tartıştıktan sonra evden ayrılıp geri dönmemesi üzerine ailesi tarafından kayıp başvurusunda bulunuldu. Yurdagül Ş'nin Mustafa T'yi telefonla arayarak eşinin ilişkilerini öğrendiğini belirttiği öğrenildi. 

İslahiye ilçesinde yaşayan Mustafa T'nin yakınlarını yanına alarak 9 Şubat'ta Kahramanmaraş'a geldiği ve Ökkeş Ş'yi zorla bir araca bindirerek olay yerine getirdikleri, burada bir süre tartıştıktan sonra başına tek el ateş ederek öldürdükten sonra kaçtıkları belirtildi. 

Öte yandan Mustafa T'nin, Ökkeş Ş'nin toprağa verilişi sırasında mezarlıkta bulunduğu ancak jandarmanın gelenleri görüntüye kaydetmesi üzerine tedirgin olup bölgeden uzaklaştığı öğrenildi. 

- Olay

Kahramanmaraş merkez Dulkadiroğlu ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde ikamet eden Ökkeş Şimşek, 9 Şubat'ta, 9 yaşındaki kızını okula bıraktıktan sonra kendisine bir daha ulaşılamamış, ailenin başvurusu üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, Şimşek'i iki gün önce İslahiye ilçesinde yol kenarında cesedini bulmuştu.