Şarkıcı Değer Deniz 6 Mayıs'ta İstanbul Beyoğlu Kuloğlu Mahallesi Güllabici Sokak'taki evinde boğulmuş olarak bulunmuştu. Değer Deniz'in ellerinin telefon şarj kablosu ile bağlandığı ve bir çanta kayışı yardımıyla boğulduğu saptanmıştı.
Soruşturmada şok bir detay ortaya çıktı. Kapıyı çilingire açtıran kardeşi Orhan Deniz tarafından bulunan cesedin yarı çıplak olduğu belirlendi. Şarkıcının öldürülmeden önce tecavüze uğrayıp uğramadığı savcılıkça araştırılmaya başlandı.

Eve sadece hırsızlık için girdiğini öne süren 17 yaşındaki katil zanlısının evlilik dışı beraberlikten bir çocuğunun dünyaya geldiği öğrenildi. Nikahsız eşinin evi terk etmesi sebebiyle çocuğunu göremeyen C.M.'nin bir süredir maddi sorunlar yaşadığı, olay günü Beyoğlu'nda Değer Deniz'in evine hırsızlık yapmak üzere girdiği anlaşıldı. C.M. tutuklanarak Maltepe cezaevi'ne gönderildi.

Değer Deniz Kimdir?

Yıllardır müzikle uğraşan Değer Deniz'in, 2012 yılında 'Bekle' adlı bir albüm çıkardığı, son yıllarda ise bir otelde çalıştığı öğrenildi.

Değer Deniz Metro grubunda gitar çalmış, geri vokal ve düzenlemelerini de yapmış müzisyendir. Aynı zamanda bez bebek dizisinin jeneriğini yapmış ve seslendirmiştir. İlk albümünün adı ise Bekle'dir.

Ankara doğumlu müzisyenin eline aldığı ilk enstrümanı mandoliniydi, böylece okumayı öğrendikten hemen sonra müziği keşfedecek, ve ruhunu besleyen bu esrarengiz sanat dalı hayatında belki de kendisinin de tahmin edemeyeceği kadar uzun kalacaktı. Mandolin yolculuğu, ortaokul sıralarında yerini piyanoya, lisede ise gitara bıraktı. Ortaokul ve lisede birçok grupta solo gitarist, klavyeci ve vokalist olarak yer aldı. Senfonik trash metal'den, country-alternatif müziğe, soft rock'tan, ambient'a kadar bir çok müzik türünü bu gruplarla beraber icra etti.

Üniversite eğitimi için geldiği İstanbul'da yine kendini müzik üreten arkadaşlarının içinde bulunca, o seneyi takip eden sene Burak Terek'le beraber "Metro" nun temellerini atmaya başladılar. Aralarına Semra Altınel'in de katılımıyla son şeklini alan grupta solo gitarist olarak yer alan sanatçı, hem gitar aranjelerini hem de iki tane bestesini Teoman'ın prodüktörlüğünü yaptığı albümlerine katarken aynı zamanda back-vokallerde de sesini duyurdu. Metro'nun "Avucumda Gökyüzü" albümü 2002 yılının Ocak ayında Universal Music etiketiyle müzikmarketlerde yerini aldı. Daha sonrasında ise, sık sık kendi bestelerine yoğunlaşarak solo albümü için gereken enerjiyi toplamaya baktı.

Tamamı kendi besteleri olan 11 şarkıdan oluşan ve EMI etiketiyle yayınlanan ilk solo albümü müzikmarketlerde yerini alan müzisyen, albümde duygulara, duygusuzluğa,özgürlüğe, aşka, hayata ve olan bitene kendi sesiyle göndermeler yaparken bizlere de hayata dair cevaplanmayı bekleyen yeni soru işaretleri bırakıyor. 'Bekle' adını taşıyan bu albüm ismini albümün en dikkat çekici şarkılarından biri olan 'Bekle'den alıyor. Albümün prodüktörlüğünü ve 9 şarkının düzenlemelerini Mayki üstlenirken, diğer iki şarkının düzenlemeleri ise 'Nada' nın da düzenlemelerini yapan Tunç Çakır ve 123'ten tanıdığımız Burak Irmak'a ait. Albüme eşlik eden diğer müzisyenler ise Orhan Deniz, Sarp Maden, Ediz Hafızoğlu, Toygun Sözen, Evrim Tüzün, Engin Arslan, Nurtun Şarman, Umut Şimşekli, Özgür Atasoy, Yasemin Özler, Duygu Demir, Deniz Yılmaz, Özgür Çelik ve Levent Güneş.Değer Deniz, aynı zamanda bazı şarkılarının gitar aranjelerini ve gitar kayıtlarını da üstlendi. İlk klibi, 'Şehrin Kıyıları' na Tan Tunçağ tarafından çekilen 'Bekle'nin lansman konseri 7 Şubat'ta Ediz Hafızoğlu, Orhan Deniz, Toygun Sözen, Evrim Tüzün, Ozan Sertkaya ve Mayki'den oluşan ekibiyle Babylon' da gerçekleşti.