AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, 4 gün önce Veysel Y, sözlüsü Büşra D'ye (19), evlenmekten vazgeçtiğini ve sözü bozduğunu söyledi.

 Bunun üzerine Büşra D, akrabası Deniz D. (22) ve akrabasının arkadaşları S.T, M.Ö, Ü.K ve B.S. 65 ED 551 plakalı minübüsle, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde, Veysel Y'yi zorla arabaya bindirip kaçırdı.

 Erek Dağı yamacındaki Kevenli köyü yakında Veysel Y'ye işkence yapan B.D. ve arkadaşları, daha sonra cinsel organını kestikleri Veysel Y'yi hareket halindeki araçtan atarak olay yerinden uzaklaştı.

 Köylüler tarafından bulunan yaralı genç, özel bir hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezine, buradan da operasyon için adı açıklanmayan İstanbul'daki bir hastaneye sevk edildi.

 İnceleme başlatan polis, hastanede Veysel Y. ile görüştükten sonra olay yerine geçerek kesilen cinsel organı aramaya başladı. Saatler süren arama sonuçsuz kalırken, olayı gerçekleştirenlerin bulunması için Cinayet Büro dedektifleri çalışma başlattı.

Suçluları gömlekteki kan lekesi ele verdi

 Olayın gerçekleştiği yere yakın Karşıyaka ve Yenimahalle arasında inceleme başlatan dedektifler, çevrede bulunan güvenlik ve mobese kamera görüntülerini inceledi. Kameralarda Veysel Y'yi kaçıran minibüs ile içerisinde B.D, D.D, S.T, M.Ö, Ü.K. ve B.S. olduğu tespit edildi.

 M.Ö'yü İpekyolu Caddesi'nde bulunan lunaparkta gözaltına alan ve emniyette sorgulayan polis, olay günü üzerinde giydiği ve kan lekesi olan gömleği V.Y'den alınan numune ile karşılaştırdı.

 Olayın ortaya çıkması üzerine konuşan M.Ö, Veysel Y'yi nasıl kaçırdıklarını ve yaptıkları işkenceleri dedektiflere anlattı. Bunun üzerine ekiplerin eş zamanlı operasyonu ile Ü.K. ve B.S. Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Feki Teyran Parkı'nda, minibüs sürücüsü S.T. ise çalıştığı durakta gözaltına alındı.

 Çalışmalarını genişleten dedektifler Veysel Y'nin sözlüsü Büşra D. ile Deniz D'nin Cumhuriyet Caddesi Sanat Sokağı'nda olduğunu tespit etti. Dedektifleri görerek kaçmaya başlayan Büşra D. ve Deniz D, kısa süren kovalama sonrası yakalandı.

 Emniyetteki sorgusunda herşeyi itiraf eden Büşra D, sözlüsünün sözü atıp kentisini terk etmesi üzerini sinirlendiğini, Deniz D. ve arkadaşlarıyla Veysel Y'yi kaçırdığını söyledi. Büşra D. ifadesinde Veysel Y'ye işkence yapıp üzerinde sigara söndürdüklerini ve cinsel organını kesip aracın camından tarlaya attıklarını söyledi.

 Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılan M.Ö, Ü.K. ve B.S. yaşları küçük olduğu için serbest bırakılırken, Büşra D, Deniz D. ve minibüs şöförü S.D. tutuklandı.