Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan Alas, Çaçur ve Azlağ aileleri arasında 3 yıl önce kavga çıktı. Kavgada Emrah ve Emrullah Azlağ öldürüldü. Çifte cinayetin ardından Vahdettin Alas tutuklandı. Akraba olan Çacur ve Azlağ aileleri, Alas Ailesi'nden bir kişinin öldürülmesi yönünde karar aldı. Hedefteki isim, Vahdettin Alas'ın İstanbul'a taşınan yeğeni ve damadı, 2 çocuk babası Özkan Alas olarak belirlendi.


Tetikçilik görevini üstlenen Abdülkadir Azlağ, Özkan Alas'ı tuzağa düşürmek için ”˜yalanciyarim1987' mail adresiyle sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta sahte profil oluşturdu.


”˜Yalancıyarim 1987'ye inandı


Özkan Alas, kendisini ”˜Nermin' olarak tanıtan kan davalıları ile arkadaş olup sanal ortamda sohbeti ilerletti. Bu sırada devreye Şeyhmus Çaçur'un nişanlısı Ezgi Şenyurt girdi. Nermin takma adıyla Özkan Alas'ı arayıp buluşmak istedi. Alas buluşma noktasında çapraz ateşe alınarak öldürüldü. Bakırköy 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 2 yıldır süren davada son sözü sorulan tutuklu sanık Ezgi Şenyurt, “Ben bu olayda görüntü olarak kullanıldım” dedi. Tutuklu sanıklardan Abdulkadir Azlağ ve Şeyhmus Çaçur cinayeti Kamuran Çaçur'un işlediğini iddia etti. Kamuran Çaçur ise “Ben cinayet işleyecek biri değilim, beraatimi istiyorum” dedi. Mahkeme Kamuran Çaçur, Abdulkadir Azlağ ve Şeyhmus Çaçur'u ağırlaştırılmış müebbete mahkum etti. Ancak cezalarda iyi hal indirimine gidildi ve müebbete çevrildi. Ezgi Şenyurt ta cinayete yardım ve yataklık etmek suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.