Edinilen bilgiye göre olay, 11 Kasım günü, merkez Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, lise 3. sınıf öğrencisi Y.S. (17), telefonda üniversitede okuyan T.C. isimli sevgilisiyle konuşurken aralarında tartışma çıktı. Genç kız telefonu kapattıktan sonra, sevgilisinden, "Ben burada bir kişiyle birlikte oldum ama seni seviyorum" yazılı mesaj geldi. Bunun üzerine sinirlenen genç kız kendini 7. kattaki evlerinin balkonundan boşluğa bıraktı. Karo döşenmiş zemine çakılan genç kız olay yerinde hayatını kaybetti.

Genç kızın yere çakılma anı ise apartmanın güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. 

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre, olaydan hemen sonra kapıcı genç kızı yerde görünce annesine haber vermek için koşarak apartmana doğru koşuyor. İki dakika sonra kapıcı ile birlikte kızının yanına gelen anne soğukkanlı bir şekilde kızının yaşayıp yaşamadığını kontrol ediyor. Bir süre kızına bakan anne, sakin bir şekilde tekrar apartmana doğru yöneliyor.
 
Bu arada çevredeki vatandaşlar da intihar eden genç kızın başında toplanıyor. Polisin gelmesinin ardından anne tekrar kızının yanına gelerek bu kez nabzının atıp atmadığını kontrol ediyor. Bir süre sonra gelen sağlık ekipleri genç kızın yaşayıp yaşamadığını kontrol ediyor. Anne ise ağlamaya başlıyor.

Y.S.'nin cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldıktan sonra toprağa verildi.
  Adana'da Y.S.'nin intiharının ardından, yine erkek arkadaşıyla tartışan lise öğrencisi İ.M. de okulda 4. kattan atlayarak intihar etmişti.