İddiaya göre, Barış K., akşam saatlerinde, 17 yaşındaki nişanlısı Hatice Vanlı'nın evine geldi. Barış K., Hatice Vanlı ve kayınvalidesi 42 yaşındaki Serap Atak ile henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Barış K., tartışmanın büyümesi üzerine, eline geçirdiği bıçakla nişanlısı ve kayınvalidesini yaraladı. Nişanlısı Hatice Vanlı'yı 4 yerinden, kayınvalidesi Serap Atak'ı ise 6 yerinden bıçaklayan Barış K., olaydan sonra kayıplara karıştı. 
Ağır yaralanan Hatice Vanlı ve annesi Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Genç kız, hastanede hemen ameliyata alındı. Yolda kalbi duran anne Serap Atak, getirildiği Kocaeli Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından yeniden hayata döndürüldü. Ardından İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hatice Vanlı ile Serap Atak tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Anne Serap Atak ile ilk evliliğinden olan kızı Hatice Vanlı'nın cenazeleri otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. 

Öte yandan, Barış K. ile Hatice Vanlı'nın yaklaşık 1 yıl önce nişanlandıkları öğrenildi. Polis, cinayet zanlısı Barış K.'yı yakalamak için çalışma başlattı.