Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği Ekipleri Müebbet Hapiste Aranan Cezaevi firarisini uzun soluklu bir takip sonrası kıskıvrak yakaladı. Şahsın 2004 yılında öldürülen Bağ-Kur il müdürü Şevket Çarkanat'ın katili olduğu öğrenildi.

2004 yılında zamanın SGK müdürü Şevket Çarkanat'ı özel idare iş Hanı yanında  bıçaklayarak öldürdükten sonra yakalanıp cezaevine giren ve tutuklu devam etmekte iken yaklaşık bir yıl önce Ankara  cezaevinden firar eden 36 yaşındaki Ozan Gül, firari olduğu dönemde hakkında cinayet olayından müebbet hapis cezası ile aranmaya başladı.

Firari şahsi yaklaşık 1 yıldır arayan Asayiş Şube Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, cezaevi firarisini yakalamak için özel bir ekip kurdu.

Firar ettiği günden sonra izini kaybeden, son olarak Ankara'dan ilimize geldiği belirlenen şahıs, uzun soluklu bir takip sonrası şapka giyip, gözlük takarak ve kirli sakal bırakarak eşkal değiştirmiş bir şekilde şeyh adil mahallesinde kıskıvrak yakalandı. 

İnfaz hükmü gereği cezaevine teslim edilecek olan şahıs, yoğun güvenlik önlemleri altında Kahramanmaraş Adliye Binasına götürüldü.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

2004 yılında Kahramanmaraş'ta sokak ortasında öldürülen Bağ-Kur il müdürü Şevket Çarkanat'ın, tayinini çıkardığı bir memurunun sevgilisinin tuttuğu tetikçinin bıçakladığı belirlendi. Tetikçinin, Çarkanat'ı "korkutmak" için 500 milyona kiralandığı ancak, bıçak darbesinin bacaktaki ana damara rastlaması nedeniyle müdürün kan kaybından öldüğü ortaya çıkmıştı. 

GÜNCELLEME:

Müebbet ile aranan katil aksu kapali cezaevine teslim edildi