İl merkezinde 22 Aralık 2009 yılında meydana gelen olayda, Ozmuş Köyü'nde yaşayan F.D. mide ağrısı şikayeti ile babası Ö.D. ile geldiği Numune Hastanesi'nin tuvaletinde bir kız bebek dünyaya getirdi. Bebeğin kordonunu koparıp çöpe attıktan sonra hastaneden ayrıldı. Hastane görevlilerince bebek cesedinin bulunması üzerine yapılan araştırmada olayı gerçekleştirenin F.D. olduğu belirlendi.

Polise verdiği ilk ifadesinde 25 yaşındaki ağabeyi A.D.'nin kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü. Sonrasında ise çelişkili ifadeler verdi. Adli Tıp incelemesinden bebeğin F.D.'nin olduğu kesinleşti. Sonrasında ise bebeğin babasının tespiti için çalışma başlatıldı. Bebeğin annesi olduğu kesinleştikten sonra hakkında 3 Ekim'de 'Yakın akrabayı öldürme, çocuğu veya beden ve ruh bakımından yoksun kişiyi öldürme' suçlamasıyla dava açılan F.D. tutuklandı. İlk iki duruşmada susma hakkını kullanan F.D. mahkemedeki ifadesinde olay tarihinden önceki dönemde ağabeylerinden A.D.'nin bir çok kez, diğer ağabeyi Y.D.'nin ise kendisine bir kez tecavüz ettiğini söyledi. Bunun üzerine yakalanan 2 kardeş, 2 Aralık'ta tutuklandı.

24 Aralık'ta Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklar F.D. ile ağabeyleri A.D. ve Y.D. katıldı. Mahkemeye sunulan Adli Tıp raporunda F.D.'nin doğurduğu bebeğin babasının yüzde 99.9 oranında ağabeyi Y.D. olduğu belirtildi. Y.D. ise suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme duruşmayı erteledi.