Denizli'de 16 yaşındaki kızının, akrabasının tecavüzüne uğradığını iddia eden A.İ.'nin, şüpheli A.Ç.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması üzerine internetten adalet arayışına, destek yağdı. Sosyal medyada başlatılan imza kampanyasına 12 bin kişi destek verdi, baba A.İ.'yi yüzlerce kişi arayıp, yanında olduklarını bildirdi. Denizli Barosu'nun avukat görevlendirdiği İnce, verilen desteğin adalet arayışında kendisini umutlandırdığını, konunun sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi.

Dokuz ay önce Denizli Sarayköy'de 18 yıllık eşinden ayrılan üç çocuk babası 40 yaşındaki A.İ., çalışmak için Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne gitti. Bir süre Bodrum'da çalışan baba A.İ., geçen şubat ayında tekrar Denizli'ye döndü, üç çocuğundan en büyüğü H.İ.'yle yaşamak için ev bakmaya başladı. A.İ., Denizli'de ev bakarken, karşılaştığı evli akrabaları 30 yaşındaki A.Ç.'ye, 16 yaşındaki kızını dayısına bırakması için emanet etti. Bir süre kızı ve A.Ç.'den haber alamayan baba, polise kayıp başvurusunda bulundu. Birkaç gün sonra kızı annesinin yanına döndü. Kızının iyi olmadığını gören baba polise başvurarak şikayetçi oldu.

Kızının tecavüze uğradığını iddia eden babanın şikayeti üzerine A.Ç., çocuğun nitelikli istismarı suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan A.Ç., 9 gün cezaevinde kaldıktan sonra, avukatlarının yaptığı itiraz üzerine, Denizli Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kızına tecavüz edildiğini iddia eden baba, A.Ç.'nin tutuksuz yargılama kararı üzerine arkadaşlarının yardımıyla sosyal paylaşım sitelerinde 'Kızım için adalet istiyorum' adıyla imza kampanyası başlattı.

BAKAN ŞAHİN TWİTTER'DEN DESTEK VERDİ

Adalet arayan babanın çağrısına büyük destek geldi. "http://imza.la/tecavuze-ugrayan-kizim-icin-adalet-istiyorum" başlığıyla açılan imza kampanyasına 12 bin kişi destek verdi. Çaresiz babayı son üç günde yüzlerce kişi arayıp mücadelesinde yanında olduklarını söyledi, gereken desteği vereceklerini belirtti. Denizli Barosu, baba A.İ.'nin adalet arayışı için avukat görevlendirdi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi yetkilileri babayla görüşerek gereken desteğin verileceğini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de Twitter'dan baba A.İ.'ye destek verip, gereken neyse yapılacağını belirtti. Ayrıca olayın mağduru H.İ.'ye psikolojik destek verilmeye başlandı.

"BAŞKA FİDANLAR SOLMASIN"

Kızına üç kez tecavüz eden kişinin tutuklanması için adalet arayışını sonuna kadar sürdüreceğini söyleyen baba A.İ., imza kampanyasına verilen desteğin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Günlerdir telefonunun susmadığını, yüzlerce destek telefonu aldığını anlatan baba A.İ., "İnternette olayı duyurduktan sonra yüzlerce kişi arayıp hak arayışıma destek verdi. Türkiye'nin her yerinden hatta yurt dışından bile arayıp gereken hür türlü desteğe hazır olduklarını, mahkemeye de geleceklerini söylüyorlar. Hatta kızım gibi cinsel istismar mağduru olup ailelerine anlatamayan kızlar bile arayıp destek veriyorlar. Adalet arayışıma verilen bu destek beni çok mutlu etti. Kızımın yaşadığı travmaya neden olan kişinin gereken cezayı alması için mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Sadece adalet istiyorum. Kızım gibi başka fidanlar solmasın" diye konuştu.

Zanlının akrabası olduğunu söyleyen baba A.İ., "Kızımı dayısına götürmesi için emanet ettim ama o Çal'da bir gazinoya götürmüş. Gazinoda da alkol içirmiş. Kızıma hap ve esrar vermiş. Daha sonra arabasına bindirerek ıssız bir yere götürmüş ve kızımı zorla kirletmiş. Ben olayı daha sonra öğrendim ve şikayetçi oldum" dedi.