ANKARA 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1993 yılında Mecit Baskın'ın öldürülmesiyle ilgili, Mehmet Ağar,İbrahim Şahin ve Korkut Eken'in de aralarında bulunduğu özel harekat polislerinin yargılandığı davada gerginlik yaşandı.

"BANA ADAM DİYEMEZSİNİZ TERBİYESİZ"

Davaya katılma talebinde bulunmak için söz alan Çağdaş Hukukçular Derneği avukatlarından Engin Gökoğlu, sanıkları işaret ederek "bu adamlar katiller" deyince Korkut Eken sinirlenerek ayağa kalktı. Dişlerini sıkarak "Bana adam diyemezsiniz terbiyesiz, avukat müsvettesi" gibi sözler söyledi.
 
"SENİN KOCAN PKK'LI S... GİT" 

Tartışmaya katılan izleyiciler arasında yer alan BDP milletvekili Pervin Buldan da sanıklara yönelik “katil değil misiniz?” sorusunu yöneltti. Bu sırada sanık sandalyesinde bulunanKorkut Eken izleyici sırasında bulunan Buldan'a dönerek “senin kocan PKK 'lı s... git”ifadesini kullandı. 

MAHKEME BAŞKANI ARAYA GİRDİ

Tansiyonun giderek yükselmesi üzerine mahkeme başkanı ayağa kalktı ve sanıklara dönerek "Hiçbiriniz konuşmayın, yorum yapmayın, ben söz verince konuşacaksınız" uyarısında bulundu.

Mahkeme başkanı söylenen bir çok sözü duymadığını belirterek tutanağa geçirmezken, avukatlar kendi beyanları olarak mahkemede yaşananları tutanağa geçirdi.