Levent Kırca'nın sahneye koyduğu 'İçerdekiler' adlı tiyatro oyununda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ağır benzetmelerde bulundu.

"TERÖRİSTLER BAŞBAKANIN ARKADAŞI"

Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu'nda "İçeridekiler" oyununu sahneledi. Küfürlü bir dille eleştirilerde bulunan Kırca, Başbakan Erdoğan'ı Hitler'e benzetti. Silivri Cezaevi'nde bulunan Ergenekon davası sanıklarının köle muamelesi gördüğünü ileri süren Kırca, Kürt açılımını da şu sözlerle eleştirdi: "Teröristlere herşey serbest, onlar Başbakanın arkadaşı. Bunlar teröristlerle işbirliği yapıyor, sebep; açılım bu kadar basit."

"AĞZI KÖPÜKLÜ, GÖZÜNDE DE TEZEK VAR"

Hızını alamayan Kırca, Başbakan Erdoğan'ı BOP Eş Başkanı gibi göstererek,"Yakında paraların üzerindeki Atatürk kalkacak onun yerine bir ata binmiş BOP Eş Başkanı, at şahlanmış, ağzı köpüklü, gözünde de tezek var.'ifadelerini kullandı. Daha sonra Kırca sahneye terörist kılığında giren birini göstererek,  "Kardeşim o terörist, ona her taraf serbest, o başbakanın arkadaşı. Bunlar teröristlerle işbirliği yapıyor, sebep; açılım bu kadar basit."dedi.

"BU OYUN İÇİNDER YER ALANLAR CAN VEREMESİNLER"

Balyoz davası tutuklusu eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan rölü de giren Kırca, davanın yargıçları "Bilerek bu oyun içinde yer alanlar can veremesinler bana ve çocuklarıma çektirdiklerinin bin mislini çeksinler inşallah." şeklinde ifadeler kullandı.

"ŞU BURUN BENİ ACAYİP TAHRİK EDİYOR"

Türk Hava Yolları'nın kılık kıyafet düzenlemesi ile ilgili çalışmalarını da eleştiren Kırca, sahneye çarşaf giymiş bir oyuncu çıkararak "İşte Türk Hava Yolları'nın hostesi gelmiş." ifadelerini kullandı. Çarşaflı kadına yönelik ağır hakaretlerde bulunan Kırca, şunları söyledi: "Sen örtünmeyi becerememişsin. Burnun patlıcan gibi ortada kalmış. Ya şu burun beni acayip tahrik ediyor lan."