Muş Valisi Vedat Büyükersoy’un talimatıyla emniyet ekipleri, madde bağımlıları ve mesken tuttukları metruk binalara yönelik operasyon yaptı. Merkez Muratpaşa ve Kale mahallelerinde madde bağımlılarının kullandıkları, uyuşturucu madde satışı yapılabilecek metruk binalar titizlikle incelendi.

Vali Vedat Büyükersoy, Sarı Bloklar olarak anılan 1976-1980 yıllarında yapılan, şu an atıl konumda olan afet konutlarıyla ilgili bir toplantı yapıldığını belirtti. Büyükersoy, yapılan operasyonla ilgili açıklamasında, madde bağımlılığının başlı başına bir toplum sorunu olduğunu ifade etti. Büyükersoy, şunları söyledi: “Aynı zamanda ömrünü tamamlamış bu binaların madde bağımlısı insanlar tarafından kullanılmasının da önüne geçmek istedik. Yine ilimizin çeşitli mahallelerinde bulunan metruk binalara karşı emniyet güçlerimiz rutin olarak kontrollerini yapmaktadırlar. Ama bu sorun sadece emniyet güçlerinin uygulamalarıyla çözülebilecek bir konu değildir. Madde bağımlılığı başlı başına bir toplum sorunudur.”

Madde bağımlılığı ve zararları konusunda, tüm kurumlarca alanlarına göre çeşitli program ve çalışmalar yapıldığının altını çizen Vali Büyükersoy, “Uyuşturucu ve diğer madde bağımlılıkları ile ilgili mücadele konusunda başlatılan her türlü çalışmayı desteklemekteyiz. Bu konuda her kurumumuz üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaparak gençlerimizin, insanlarımızın bu hastalıktan kurtulması için hep beraber çalışmaktadırlar. Hiç kimse çocuğunun bu tür durumlara düşmesini istemez. Bir yandan bu tür maddeleri temin öncesi önlemler alınmaya çalışılırken, bir yandan da bağımlı olanların tedavisi ve topluma yeniden kazandırılmaları için de farklı çalışmalar devam etmektedir. Bizler madde bağımlılarının barınabileceği metruk binaları da sık sık kontrol ettiriyoruz, atıl durumdaki yapıların yıkılması veya yıktırılması için de çalışmalar yapılmaktadır. Ama bu çalışmalar tek başına yeterli değil.” dedi.

VALİ BÜYÜKERSOY AİLELERİ UYARDI

Ailelerin çocuklarını takip etmesi uyarısında bulunan Vali Büyükersoy, şunları ifade etti: “Eğitime önem verin, eğitim bu mücadelede çok önemli bir faktördür. Bir diğer husus ve belki de en önemlisi aileler çocuklarını yakından takip etsin, arkadaşlarını, nerelere gittikleri, ne yaptıkları gibi. Gerek kurumlar gerekse aileler çocukları çok sıkı takip etmeliler. Bu konuda daha önce ifade ettiğim gibi bizler kanunlar çerçevesinde, imkanlar dahilinde her türlü önlemi almak için çaba sarf etmekteyiz. Bu tür çalışmalarda sadece kurumlar değil, bir bütün olarak vatandaşlarımızla hep birlikte çalışmalıyız. Metruk bina sahiplerinin de bu konuda üzerine düşeni yapmasını ve atıl durumdaki binalarının yıktırılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Başta vatandaşlarımızın güvenliği olmak üzere gençlerimizi, çocuklarımızı bu tür illetlerden korumak, kollamak için bundan önce olduğu gibi mücadelemiz 2015 yılında da devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Vali Büyükersoy, uyuşturucu ticareti yapan ve madde bağımlılarına yönelik yapılan operasyonda madde bağımlılarının meskeni haline gelen metruk binalarda yapılan incelemede, şu an için herhangi bir kişiye rastlanmadığını vurguladı. Ersoy, madde bağımlıları ve onların meskeni haline gelen metruk binalara yönelik çalışmaların ve operasyonların devam edeceğini kaydetti.