Antalya'nın Manavgat ilçesinde jandarmanın düzenlediği fuhuş operasyonunda, 1'i HIV virüsü taşıyan 13 yabancı uyruklu kadınla ile zorla fuhuş yaptıran 11 şüpheli yakalandı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Side Mahallesi'nde fuhuş operasyonu yapıldı. Operasyonda Side Mahallesi'nde çok sayıda apart ve eve baskın düzenlendi. Baskında fuhuş yaptığı belirlenen 3'ü Özbekistan, 10'u Kırgızistan uyruklu olmak üzere 13 kadın ile yabancı uyruklu kadınları zorla fuhuş yaptıran 11 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 2 tabanca, 4 av tüfeği, 3 şarjör ve 32 merminin ele geçirildi.

Manavgat Devlet Hastanesi'nda sağlık kontrolünden geçirilen kadınlardan Özbekistan uyruklu Diloromhon Mirzaliyeva'nın HIV virüsü taşıdığı belirtildi. Özbek uyruklu kadınlar sınırdışı edilmek üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Operasyon yapılan yerlerin sahipleri hakkında ise fuhşa aracılık yapmak, yer temin etmek ve insan ticareti suçlarından yasal işlem başlatıldığı kaydedildi.