Peygamber Efendimiz (sav)’in doğumunun 1444. yılı münasebetiyle Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mevlana Kültür ve Sanat Derneği tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş, daire başkanları ve davetliler katıldı. Program, Mersin Mevlana Kültür ve Sanat Derneği Onursal Başkanı ve Kurucusu Ahmet Coşar’ın, Peygamber Efendimiz (sav)’in hayatını anlatan konferans ile başladı. Konferans’ın ardından Şef Cevat Özkeleş yönetiminde sahne alan Dernek Korosu, tasavvuf müziğinin en seçkin örneklerini dinleyicilerle paylaştı. Daha sonra Mersin Mevlana Kültür ve Sanat Derneği üyesi Oman Şensoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanetin Kocamaz’ın yazmış olduğu Peygamber Efendimizi konu alan şiirini seslendirdi.
Gece sonunda Burhanettin Kocamaz, Ahmet Coşar ve Koro şefi Cevat Özkeleş’e katkılarından dolayı günün anısına plaket takdim etti.