Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Öztürk son günlerde filolarında meydana gelen taciz olayıyla ilgili gelen ağır eleştirilere tepki gösterdi. Bir otobüs muavininin yolcu olan genç kızın yanında mastrübasyon yaptığı görüntülerin yayınlanması ve bunun sonrasında bazı gazetelerde ve sosyal medyada hakkında başlayan ağır eleştirileri kınadığını söyleyen Çiğdem Öztürk bunun çok aşağılayıcı ve haksız bir eleştiri olduğunu söyledi.

Öztürk, "Bu Türkiye'de otobüste, minibüste, takside, sokakta, ana caddede, okulda, camide ve her yerde başınıza gelebilecek olan ve bu tehlikeyi hissettiğiniz bir durum. Kadın yönetim kurulu başkanı olarak böyle bir şeyi herhalde en son isteyecek bendim" diyen Çiğdem Öztürk eleştirilerin dozunun kaçtığını ve kendisinin de taciz edilmeye başlandığını söyledi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Muğla-İstanbul seferini yapan Metro Turizm'e bağlı bir otobüste, bir muavinin üniversite öğrencisi genç kıza yönelik cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülmüştü. Olayın Jandarmaya bildirildiği, muavinin Eskihisar Jandarma Karakolu'nda alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenilmişti. Muavin serbest kalmasının ardından cumhuriyet savcılığının itirazı üzerine yeniden mahkemeye çıkartılmış ve tutuklanmıştı.

Çiğdem Öztürk