Olayla ilgili K.A. ile aynı koğuşta kalan 4 kişi hakkında başlatılan soruşturma sürerken, K.A.'nın koğuşta kalan diğer mahkumlara kendini zorla "koğuş ağası" olarak kabul ettirmeye çalıştığı öne sürüldü. Koğuşun duvarında K.A.'nın kanıyla yazıldığı belirlenen "her canlı ölümü tadacaktır" notu bulundu. K.A.'nın öldürdükten sonra cesedini yaktığı kişinin kimliği ise henüz belirlenemezken, "yüz oluşturma" sistemiyle eski yüzüne yakın bir profil oluşturularak kimliğinin tespit edilmesine çalışılıyor.

Milliyet'in aldığı bilgilere göre, Ankara Sincan 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, "canavarca hisle adam öldürme ve yağma" suçundan tutuklu bulunan K.A.'nın bıçaklandıktan sonra iple boğularak öldürüldüğü olaya ilişkin soruşturma sürerken, yeni bilgiler ortaya çıktı.


Baskı kuruyor iddiası

K.A.'nın, tutuklandıktan sonra konulduğu cezaevindeki koğuşta 4 diğer mahkumla birlikte kaldığı öğrenildi. Bu mahkumların da cinayet ve gasp gibi ağır cezayı gerektiren suçlardan tutuklu bulundukları kaydedildi. K.A.'nın koğuşa geldikten sonra, yapılacak işler konusunda diğer mahkumlar üzerinde baskı kurmaya çalıştığı öne sürüldü. K.A.'nın koğuşta kalan diğer mahkumlara kendini zorla "koğuş ağası" olarak kabul ettirmeye çalıştığı iddia edildi. K.A. ile özellikle B.A. isimli mahmuk arasında bu nedenle sık sık tartışma ve kavga yaşandığı kaydedildi. K.A.'nın diğer mahkumlara göz dağı vermek amacıyla işlediği cinayeti anlattığı ve "Ben adam öldürdüm, cesedini yaktım, parçalara ayırdım, kanın içtim" şeklinde konuştuğu öne sürüldü. K.A.'nın son olarak aynı nedenlerden dolayı B.A. ile kavga ettiği kavganın diğer mahkumlar tarafından ayırıldığı öğrenildi.

Kanıyla not yazıldı

olayın ardından sayım için sabah saatlerinde koğuşa gelen mahkumlar K.A.'nın cesedinin üzerinde "su testisi su yolunda kırılır" yazılı not bulmuştu. Koğuşun duvarlarında ise bu notun yanı sıra K.A.'nın kanıyla yazıldığı belirlenen "her canlı ölümü tadacaktır" notu da bulunduğu iddia edildi. Cinayetle ilgili koğuşta kalan diğer 4 mahkumla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Kimliği belirlenmeye çalışılıyor

Tiner ve uçucu madde bağımlısı olan K.A., Ankara'da Nisan 2013'te, 1 TL istediği kişinin kendisine bu parayı vermemesi üzerine, bu kişiyi boğazından bıçaklayarak öldürmüş, daha sonra ise cesedinin üzerine tiner dökekerek yakmıştı. K.A. ifadesinde, bu kişinin vücudunu bazı bölümlerini parçaladığı ve vücudundan akan kanı içtiği de söylemişti. K.A bu olaydan 10 gün önce, 16 yaşında işlediği cinayet suçu nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinden şartlı tahliye edilmişti.
Cezaevinde korkunç bir şekilde öldürülen K.A.'nın, halen "canavarca hisle adam öldürmek ve yağma" suçlarından Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasının sürdüğü öğrenildi. K.A.'nın öldürdükten sonra cesedini yaktığı kişinin kimliği ise henüz belirlenemedi. Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, yakıldığı için tanınmaz hale gelen kişinin kimliği, "yüz oluşturma" sistemiyle eski yüzüne yakın bir profil oluşturularak tespit edilmeye çalışıyor. Oluşturulan yüzün fotoğrafları, cinayetin işlendiği bölgede duvarlara asıldı ve vatandaşlara gösteriliyor.