Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde bıçaklayarak öldürdüğü babasını yakmaya çalışırken komşusu tarafından engellenen şahıs, jandarma tarafından gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Alaplı ilçesine bağlı Yedigelli köyünde oturan Uğur A. (24), sabah saat 07.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle babası Ziya A. (50) ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında ekmek bıçağı ile babasını bıçaklayan Uğur A., daha sonra cesedi ortadan kaldırmak için banyoya taşıyarak piknik tüpüyle  yakmaya çalıştı. 

CİNAYETİ NASIL İŞLEDİĞİNE DAİR BİLGİ NOTU BULUNDU

Bir gün önce sözleşmeleri nedeniyle kahvaltı için eve gelen komşusu tarafından durdurulduğu öne sürülen Uğur A., olay yerine çağrılan jandarma ekiplerince gözaltına alındı.  Ekiplerin evde yaptığı aramada cinayeti nasıl işlediğine ilişkin bilgi  notu bulduğu öğrenildi. Zanlının babasını öldürdükten sonra uyumak için odasına  gittiği de iddia edildi. 
 
Fındık ticareti yaparken iflas eden Ziya A. ile oğlu Uğur A.'nın bir süredir İstanbul'da yaşadıkları öğrenildi.

AKTÜTÜN'DE PKK'LILARLA ÇATIŞTI, PSİKOLOJİSİ BOZULDU
 
Ziya A'nın yakını Muhammet Y. gazetecilere yaptığı açıklamada,  zanlının 2008'de terör örgütü mensuplarınca Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki  Aktütün Sınır Karakolu'na düzenlenen saldırıda 20 saat çatışmaya girdiğini,  arkadaşlarının şehit düşmesinin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA)  psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. 
 
  Cambazlı köyünün muhtarı Mehmet Yalçın da, ölenin yakını olduğunu  belirterek, "Uğur A. askerde rahatsızlanınca babası onu GATA'da tedavi  ettiriyordu. Dün akşam da GATA'dan gelmişler. Olay akşam olmuş. Akrabalar telefon  edince biz de buraya geldik. Gece kimse ses duymamış" dedi.