Ergani ilçesinde, ulusal televizyon kanalındaki ses yarışmasına katılan Mutlu Kaya, evinde uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Fatih Mahallesi'ndeki evinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce tabancayla başından vuruldu. Hane halkının haber vermesiyle olay yerine polis ve 112 acil servis ekipleri sevk edildi. Mutlu Kaya,  yapılan ilk müdahalesinin ardından Ergani Devlet Hastanesine kaldırıldı. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Kaya'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Saldırıyı düzenleyen kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
SİBEL CAN: NASIL KIYDILAR SANA 

Haberi alan Sibel Can Instagram sayfasınd Muıtlu Kaya'nın fotoğrafını paylaştı ve altına "Benim güzel Mutlu kızım nasıl kıydılar sana. Çok üzgünüm. Yarışma sayesinde tanıdığım, binlerce pırlanta kızımızdan biri olan Mutlu'nun sağlık durumu şu anda çok kritik. Acil şifalar diliyorum. Dualarımızı eksik etmeyelim.." notunu düştü

SİBEL CAN "VELİAHTIM" DEMİŞTİ
Sibel Can, Mutlu Kaya'yı takımına katmak için Diyarbakır'a gitmiş ve çalıştığı okul kantininde ziyaret etmişti. Can, ayrıca genç yarışmacı için "veliahtım" demişti.