Ardından günlerce morgta bekledi ama ona kimse sahip çıkmadı, YIKILDIK... Bugün Deprem Mezarlığı'nda toprağa verilecek, KAHROLDUK... Bu haberin ardından Gölcük halkı harekete geçti. Gölcük Tevfik Bıyık Camii'nde kılınacak cenaze namazına büyük bir katılım olacak. Cenaze namazının ardından herkesin yalnız bıraktığı Berk bebeği çok sayıda Gölcüklü 17 Ağustos Deprem Mezarlığı'nda toprağa verecek.

KOCAELİ'nin Gölcük ilçesinde öğretmen annesi Seçil M.D. tarafından 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ölüme terk edilen 2 aylık Berk bebeğin cenazesine sahip çıkan olmadı. Yaklaşık 2 haftadır Gölcük Devlet Hastanesi morgunda bulunan bebeğin yasal sürenin dolacağı bugün sabah saatlerine kadar başvurulmaması halinde belediye tarafından toprağa verileceği belirtildi.


Seçil M.D.'nin anne ve babasının Gölcük Cumhuriyet Savcılığı'na geldikleri ancak, bebeğin cenazesini almak istemediklerini söyledikleri ifade edildi. Bebeğin cenaze namazının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kocaeli Valiliği talimatıyla bugün öğle saatlerinde Gölcük Tevfik Bıyık Cami'nde kılınacak. Berk bebeğin cenazesi, daha sonra ilçede kimsesizler mezarlığı olmadığı için, Saraylı köyündeki deprem kurbanlarının defnedildiği 17 Ağustos Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 


GÖLCÜK BERK BEBEĞE SAHİP ÇIKTI

Herkesin yalnız bıraktığı ve kimsenin sahip çıkmadığı iki aylık Berk bebeği çok sayıda Gölcüklü toprağa verecek. Berk bebeği belediyeden iki görevli Gölcük Hastanesi morgundan alarak Gölcük Tevfik Bıyık Camii'ne getirecek. Öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazına yüzlerce Gölcük sakini katılacak. Daha sonra ise Berk bebek, 17 Ağustos Deprem Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Devlet adına ise cenaze namazına Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı katılacak.