Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi'ne bağlı Aşağısevindik Mahallesi'nden geçen Ergene Deresi kenarına bisikletleriyle giden 6 çocuktan 3'ü çamurda kirlenen bisikletlerini yıkamak isterken suya düşerek kayboldu.

Muratlı İlçesi'ne bağlı Aşağısevindik Mahallesi'nde oturan ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Umut Buğra Yanat, 11 yaşındaki Bahadır Sarı, 11 yaşındaki Efe Can Baybüre, 11 yaşındaki Mehmet Ural, 11 yaşındaki Aydın Kayabaşı ile 12 yaşındaki Serhat Kayabaşı havanın güzel olmasını fırsat bilerek bisikletleri ile gezmeye çıktı. Ayni mahallede oturan 6 arkadaş bugün saat 11.00 sıralarında bisikletleriyle Ergene Deresi'nin yakınlarına geldi.

Bu sırada daha önce yağan yağmur nedeni ile çocuklardan Umut Buğra Yanat, Bahadır Sarı ve Efe Can Baybüre çamurlanan bisikletlerini derede kıyamak istedi. Ancak bisikletlerini temizlemek isteyen üç çocuk yağış nedeni ile su seviyesi yükselen dereye düşerek gözden kayboldu.

YAĞMUR ARAMALARI GÜÇLEŞTİRDİ

Bunun üzerine diğer üç çocuk hemen geri dönerek ailelerine haber verdi. Ailelerin haber vermesi üzerine, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi, AFAD Tekirdağ Müdürlüğü, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri kısa sürede dereye gelerek kaybodan üç çocuğu bulmak için aramaya başladı. Yağan yağmur derede ve çevresinde arama yapılan çalışmaları güçleştirdi.
Çocuklarının derede kaybolduğu haberini alan aileleri de bölgeye gelerek çalışmaları yakından izledi. Ayakta durmakta zorlanan anne ve babaları yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Derede kaybolan çocuklardan Efe'nin dedesi Aygün Baybüre, dere kenarında arama çalışmalarını izlediği sırada fenalaşarak baygınlık geçirdi. Dalgıç ve AFAD ekiplerinin saat 12.00 sıralarında başladığı arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı. Derede kaybolan Bahadır Sarı'nın İmam Hatip ortaokulu, Umut Buğra Yanat ile Efe Can Baybüre'nin ise Şehit Erdoğan Erişik ortaokulu öğrencisi olduğu öğrenildi.

Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Kadir Albayrak, çocukların derede kaybolduğu haberi üzerine bölgeye gelerek yapılan arama çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı. Çocukların aile ve yakınlarının dere kenarındaki bekleyişleri ile aramaları çalışmaları sürüyor.