İçişleri Bakanlığı'nın internet raporu: "Satanizm ve eş değiştirme gibi sapkın faaliyetler, özellikle internet sohbet odalarını yoğun ve organize şekilde kullanmaktadır."

İnternetteki sapkınlığa dikkat raporu

"Eş Değiştirme" (swing),İçişleri Bakanlığı'nın resmi raporuna girdi. Raporda, internette "kara deliklerin" endişe verici olduğu belirtildi ve "Satanizm ve eş değiştirme gibi sapkın faaliyetler, özellikle internet sohbet odalarını yoğun ve organize şekilde kullanmaktadır" denildi.

İçişleri Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi (AREM) tarafından, internetin bilinçsiz kullanımının özellikle çocuk ve gençler üzerindeki etkilerinin araştırıldığı, "İnternet" başlıklı 150 sayfalık rapor hazırlandı.

İnternetin, kumar ve bahis oyunlarına alıştırma, uyuşturucu satışı ve bu maddeleri kullanmaya alıştırma gibi pek çok zararlı faaliyeti hızlı bir şekilde yaygınlaştırdığı vurgulanan raporda, "internetin karanlık yüzü olarak gösterilen bu durumun endişe verici boyutlara ulaştığı" belirtildi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da, rapor yazdığı önsözde, "İnternetin bilinçsiz kullanımının, özellikle çocuk ve gençler üzerinde zararlı etkileri olduğunu, bazı fiziksel, sosyal, ve psikolojik sorunlara yol açtığı bilinmektedir. Bu nedenle ülkenin geleceği adına, gençleri iyi eğitmek, ailesine, toplumuna, milli değerlerine ve devletine bağlı birer birey olarak yetiştirmek, büyük önem arz etmektedir" dedi.

Zübeyde YALÇIN /SABAH