Cep telefonu kayıtlarını araştıran polis, gencin ailesinin iki gün önce Adapazarı polisine yaptığı kayıp başvurusu ve doktor babasına ulaştı.

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz salı günü okula gitmek üzere evinden ayrılan gence ulaşamayan ve okulda olmadığını farkeden ailesinin, polise kayıp başvurusu yaptığı anlaşıldı. 

Fatih Köprüsü'nden bir kişinin atladığının görülmesi üzerine, olay yerine ilçe ekipleri ve deniz polisi sevk edildi. Kısa süre sonra devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir bot, genç kızın cesedini su üzerinden aldı. 

İstanbul Cumhuriyet Savcısının kontrolünden sonra cesed, Sahil Güvenlik İstasyonu'na çağrılan morg aracı ile İstinye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan yasal işlemlerden sonra, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Polisin ulaştığı babası Dr. Muzaffer Özdenoğlu "Son günlerde bizimle arası iyi değildi" diye konuştu. Bolu İzzet Baysal Üniversitesi'nde bir yıldır işletme okuduğu belirtilen genç kızın, daha önce de Beykent Üniversitesi'nde iki yıl matematik okuduğu öğrenildi. 

Genç kızın anne ve babası işlemler için, yakınlarının yardımı ile polis merkezine geldi. İşlemlerden sonra teşhis için İstanbul Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

FSM KÖPRÜSÜ'NDEN ATLAYAN ÜNİVERSİTELİ BAŞAK'IN ÖLÜMÜ ÜZÜNTÜ YARATTI

BOLU'daki Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Başak Özdenoğlu'nun İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden atlayarak intihar etmesi üzüntü yarattı. Kızının ölüm haberini alan babası Dr. Muzaffer Özdenoğlu hemen İstanbul'a gitti.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Özdenoğlu, bu sabah Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden atlayarak yaşamına son verdi. Birkaç gündür okula gelmediği belirtilen Başak Özdenoğlu'nun ölüm haberini alan Adapazarı'nda bir hastanede görevli babası Genel Cerrah Muzaffer Özdenoğlu çalıştığı hastaneden izin alarak İstanbul'a gitti.

Adapazarı'nda Yenikent Devlet Hastanesi'nde görev yapan, 1'i kız 2 çocuğu olan Muzaffer Özdenoğlu, acı haberi aldıktan sonra izin aldı. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Başak Özdenoğlu'nun annesi çok üzgün olduğunu, kızının ölüm haberiyle yıkıldığını söyledi.

İntihar eden Başak Özdenoğlu'nun sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabını 10 Ekim tarihinde kapattığı belirlendi.